Στόχος της ΝΔ να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες το 2005, εκτιμά ο Θ.Πάγκαλος
Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες το 2005, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος και προειδοποιεί ότι «τα πράγματα θα οξυνθούν» εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση ομηρίας με όπλο τη σκανδαλολογία.
Στόχος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες με αφορμή την προεδρική εκλογή το 2005, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος και προειδοποιεί ότι «τα πράγματα θα οξυνθούν» εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση ομηρίας με όπλο τη σκανδαλολογία.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές τη ΝΔ θα ψηφίσουν «όσοι τους ψήφισαν στις εθνικές εκλογές», ενώ στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «να διατηρήσουμε το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών».
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι το κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση έρχεται από το φθινόπωρο, οπότε η ΝΔ θα πρέπει «να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα, να αφήσει τις φλυαρίες, να βρει την εσωτερική ενότητά της».
Σε σχέση με τη μέχρι στιγμής «χαλαρότητα» που επιδεικνύει η κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει επιλογή να γίνουν εκλογές το 2005 και ξεκαθαρίζει ότι «εμείς πάντως δεν έχουμε καμία πρόθεση να εκβιάσουμε εκλογές το 2005, όποιοι κι αν είναι οι συσχετισμοί εκείνη την εποχή».
Αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλευκάνει το λεγόμενο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ο Θ.Πάγκαλος προειδοποιεί πως «αν θα μας πάνε σε κατάσταση ομηρίας, τότε θα οξυνθούν πολύ τα πράγματα. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας παρέχει το σύνταγμα για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, το χώρο μας και την ιδεολογία μας». Παράλληλα, δεν αποκλείει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή «αν μας δοθούν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ