
Για μεροληψία καταγγέλλεται η πρόεδρος στη δίκη του ΕΛΑ, Ελισάβετ Μπρίλλη
Υπόνοιες μεροληψίας εκ μέρους της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελισάβετ Μπρίλλη, διατυπώνουν στο αίτημα εξαίρεσής της οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη. Την Παρασκευή η απόφαση του δικαστηρίου.
43
Υπόνοιες μεροληψίας εκ μέρους της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελισάβετ Μπρίλλη, διατυπώνουν στο αίτημα εξαίρεσής της οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη.
Στο αίτημα που υπέβαλαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι αναφέρουν ότι δημιουργούνται υπόνοιες μεροληπτικής στάσης της προέδρου από τον εν γένει τρόπο που μέχρι σήμερα διηύθυνε τη διαδικασία.
Οι συνήγοροι τονίζουν ότι καθ όλη τη διάρκεια της δίκης ασκούν τα καθήκοντά τους υπό το καθεστώς συνεχών απειλών της κ. Μπρίλλη για παραπομπή τους τόσο στον αρμόδιο εισαγγελέα όσο και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Αναφέρουν, επίσης, ότι από τις ερωτήσεις που υπέβαλε η κ. Μπρίλλη στη μάρτυρα Σοφία Κυριακίδου φαίνεται σαν η πρόεδρος να έχει υιοθετήσει πλήρως το κατηγορητήριο.
Η συζήτηση επί του αιτήματος ξεκίνησε την Πέμπτη στο δικαστήριο με προεδρεύοντα στη θέση της κ. Μπρίλλη τον αναπληρωτή πρόεδρο Εφετών Γρηγόρη Μάμαλη.
Σε δήλωσή της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η κ. Μπρίλλη τονίζει ότι τήρησε απαρέκκλιτα την ποινική δικονομία, το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σεβάστηκε πλήρως τα δικαιώματα όλων των παραγόντων της δίκης.
Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν στην κατάθεσή τους ως μάρτυρες ο συνήγορος του Κώστα Αγαπίου, Νίκος Δαμασκόπουλος, και του Αγγελέτου Κανά, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μάλιστα έκανε αναφορά και στον τρόπο που εξέτασε σήμερα η πρόεδρος τη μάρτυρα κ. Αγλαΐα Ντόγκα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τις καταθέσεις και άλλων συνηγόρων υπεράσπισης ως μαρτύρων και αμέσως μετά αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο επί του αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου.
ΑΠΕ
- Στέφανος Ληναίος: Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον ηθοποιό με ένα συγκινητικό βίντεο
- e-ΕΦΚΑ: Ποιοι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 72 δόσεις
- Κρήτη: Πώς έγινε η δολοφονία της 43χρονης Ελευθερίας – Το «θέατρο» του 39χρονου πριν αυτοκτονήσει
- Η Μονακό θα παίξει play in και τελικό Κυπέλλου μέσα σε 23 ώρες
- «Η Δίκη» του Φρανς Κάφκα επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο ΑRK
- Αγ. Δημήτριος: Αναζητά τα κίνητρα και νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 25χρονου η ΕΛ.ΑΣ.
