Υπό διερεύνηση η σχέση χρόνιου κοιλιακού άλγους – ψυχικών διαταραχών
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην κοιλιακή χώρα είναι πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην κοιλιακή χώρα είναι πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Ομάδα ειδικών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Δρ Τζον Κάμπο έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 42 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 15 ετών που έπασχαν από χρόνιο άλγος στην κοιλιακή χώρα και σύγκριναν την κλινική εικόνα τους με την αντίστοιχη 38 υγιών παιδιών.
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά της πρώτης ομάδας είχαν στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή. Πιο συγκεκριμένα, εκ των 42 παιδιών, τα 33 έπασχαν από αγχώδη συνδρομή και τα 18 από κατάθλιψη.
Επιπλέον, αποκαλύφθηκε πως τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν υψηλότερα μεταξύ των παιδιών που έπασχαν από επαναλαμβανόμενες κρίσεις κοιλιακού άλγους, ενώ μεγαλύτερος ήταν και ο βαθμός των λειτουργικών διαταραχών.
Τα πρώτα κρούσματα κοιλιακού άλγους αποδείχθηκε πως έπληξαν τα παιδιά πλησιέστερα στην ηλικία των εννέα ετών, ενώ η πρώτη εμφάνιση αγχώδους συνδρομής και κατάθλιψης εντοπίστηκε, αντίστοιχα, κατά τις ηλικίες των 6,25 και 9,5 ετών.
Οι ερευνητές ελπίζουν πως τα συμπεράσματα της έρευνάς τους θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τις μελέτες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του χρόνιου κοιλιακού άλγους.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442