Απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού προέδρου απετράπη στην Ουγγαρία
Στο στόχαστρο εξτρεμιστών μπήκε ο πρόεδρος του Ισράηλ, Μοσέ Κατσάβ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία. Τρεις Αραβες συνελήφθησαν, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, σχεδίαζαν να ανατινάξουν το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Βουδαπέστη.
Στο στόχαστρο εξτρεμιστών φαίνεται ότι μπήκε ο πρόεδρος του Ισράηλ, Μοσέ Κατσάβ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Ουγγαρία.
Ο Μοσέ Κατσάβ βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου θα εγκαινιάσει την Πέμπτη το μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του τροποποιήθηκε τρεις φορές για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις Αραβες συνελήφθησαν και ανακρίνονται. «Σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος» της Βουδαπέστης, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
«Η αστυνομία της Βουδαπέστης έλαβε επιπλέον μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λάζος Νέμεθ, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει πως στόχος μιας πιθανής επίθεσης ήταν ο πρόεδρος Κατσάβ.
Λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, αλλά θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο ουγγρικό υπουργείο Εσωτερικών στις 17:00 ώρα Ελλάδας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.