Οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από τη νόσο του Πάρκινσον
Λονδίνο: Οι άνδρες διαθέτουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.
Λονδίνο: Οι άνδρες διαθέτουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.
Ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ επισημαίνει πως παρότι τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου παραμένουν άγνωστα, οι άνδρες διαθέτουν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο των ηλικιωμένων σε σχέση με τις γυναίκες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες σύγκριναν δεδομένα παλαιότερων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα 1989-1999 και αφορούσαν ένα μεγάλο αριθμό ατόμων από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία.
Ελέγχοντας αρχικά τη συχνότητα εμφάνισης της νόσου ανά 100.000 άτομα και στη συνέχεια μεταξύ των εκπροσώπων των δύο φύλων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνδρες αντιμετώπιζαν στατιστικά και ουσιαστικά μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από την ασθένεια.
Παρότι δεν κατέστη δυνατόν να διευκρινιστούν τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου, ωστόσο οι επιστήμονες εικάζουν πως οφείλονται στις αλλαγές του τρόπου ζωής (τάση για εργασιακούς τραυματισμούς, έκθεση σε ρυπογόνους παράγοντες) και στους ρόλους που καλούνται κατά κανόνα να αναλάβουν οι άνδρες στη σύγχρονη κοινωνία.
Από την άλλη πλευρά υποθέτουν πως τα οιστρογόνα, οι ορμόνες που υπάρχουν στο γυναικείο οργανισμό παρέχουν σημαντική προστασία από την εμφάνιση της ασθένειας.
health.in.gr
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442