Επίτροπο αρμόδιο για θέματα παγκόσμιας τρομοκρατίας σκέφτεται να θεσπίσει η Κομισιόν
Το διορισμό ειδικού επίτροπου αρμόδιου για θέματα παγκόσμιας τρομοκρατίας μελετά η Κομισιόν, λίγα 24ωρα μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη Μαδρίτη. Ο Ρομάνο Πρόντι, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή συγκαλείται έκτακτη υπουργική Σύνοδος για το θέμα.
30
Το διορισμό ειδικού επίτροπου αρμόδιου για θέματα παγκόσμιας τρομοκρατίας μελετά η Κομισιόν, λίγα 24ωρα μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει γενικότερη στρατηγική, ενώ την Παρασκευή συγκαλείται έκτακτη σύνοδος της ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στην τακτική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 25 και 26 Μαρτίου. «Πρέπει να συζητήσουμε για την στρατηγική σε θέματα ασφαλείας. Ο επίτροπος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μπορεί να είναι τμήμα της στρατηγικής αυτής» διευκρίνισε ο Ιταλός πρόεδρος της Κομισιόν.
Πηγή της ΕΕ σημείωσε ότι την ιδέα για το διορισμό ενός ανώτερου αξιωματούχου που θα συντονίζει το έργο των θεσμών της ΕΕ στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διατύπωσε ο Ισπανός επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα.
Διάσκεψη στη Μαδρίτη
Διάσκεψη των επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των χωρών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στη Μαδρίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Εσωτερικών, Ανχελ Αθέμπες.
«Στόχος της διάσκεψης είναι να συντονιστούν οι έρευνες και οι προσπάθειες, να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας» διευκρίνισε ο Ισπανός αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442