Στρατηγείο της ανάπτυξης στη Β.Ελλάδα το ΥΜΑΘ, τόνισαν Τσιαρτσιώνης και Καστανίδης
«Στρατηγείο για την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα» χαρακτήρισαν από κοινού το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τόσο ο νέος υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης όσο και ο απερχόμενος Χάρης Καστανίδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου την Πέμπτη.
71
«Στρατηγείο για την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα» χαρακτήρισαν από κοινού το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τόσο ο νέος υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης όσο και ο απερχόμενος Χάρης Καστανίδης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου την Πέμπτη.
«Είναι ένα παραγωγικό -όχι κατ ευφημισμόν- υπουργείο, που τα έχει όλα, χωρίς να έχει τίποτα» τόνισε ο κ. Τσιαρτσιώνης, ενώ ο κ. Καστανίδης επισήμανε ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες του.
Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και οικονομικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες, τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2008 και άλλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΥΜΑΘ.
«Η εναλλαγή στην εξουσία είναι θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας, αλλά οι λειτουργοί του κράτους θα συνεχίσουν την αποστολή τους» είπε ο κ. Τσιαρτσιώνης, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του είναι να κρατήσει τα πολλά θετικά που έγιναν, να τα βελτιώσει και να τα επαυξήσει. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του απερχόμενου υπουργού και του απερχόμενου γενικού γραμματέα, Γιώργου Λυσσαρίδη.
Ο κ. Καστανίδης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με το νέο υπουργό σε όποια θέματα χρειαστεί και έπλεξε το εγκώμιο του διαδόχου του. Σημείωσε μάλιστα ότι τον γνώρισε το 1996 στη Βουλή και έκτοτε συνδέονται συναδελφικά και φιλικά, ενώ χαρακτήρισε το νέο υπουργό «σεμνό, ευπρεπή, συγκροτημένο και δημιουργικό πολιτικά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα δουλέψει με πάθος και παραγωγικά».
Ο κ. Τσιαρτσιώνης με τη σειρά του χαρακτήρισε τον κ. Καστανίδη «εξαιρετικό συνάδελφο και φίλο». Τον συνεχάρη δε για το έργο του στο υπουργείο, δήλωσε ότι θα το συνεχίσει και σημείωσε ότι «τα καλά λόγια του κ. Καστανίδη είναι μια πρόκληση προς απόδειξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
- Το νέο μουσείο του Τζορτζ Λούκας στο Λος Άντζελες προσφέρει δωρεάν είσοδο στους κατοίκους της γειτονιάς
- Κυπριακό: Τον διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ προαναγγέλλει η φον ντερ Λάιεν κάνοντας λόγο για νέα δυναμική
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442