Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Είκοσι συλλήψεις σε νέα επιχείρηση του Πακιστάν κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν

Είκοσι συλλήψεις σε νέα επιχείρηση του Πακιστάν κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν

Υπό κράτηση έχουν τεθεί μέχρι στιγμής 20 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης του Πακιστάν κατά μαχητών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ εντείνουν το κυνήγι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Λάντεν και μουλά Ομάρ.

51

Υπό κράτηση έχουν τεθεί μέχρι στιγμής 20 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης των πακιστανικών δυνάμεων κατά μαχητών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν σε ορεινές περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ εντείνουν το κυνήγι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Οσάμα μπιν Λάντεν και μουλά Ομάρ.

«Έχουμε εξαπολύσει επιχείρηση κατά των ξένων τρομοκρατών» δήλωσε την Τρίτη ο Πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης Σεΐχ Ρασίντ Αχμέντ. Ερωτηθείς εάν η εκκαθαριστική επιχείρηση στρέφεται κατά της ηγεσίας της Αλ Κάιντα, ο Ρασίντ Αχμέντ επανέλαβε πως οι πακιστανικές δυνάμεις στρέφονται κατά «ξένων τρομοκρατών».

Όπως επισημαίνει το BBC, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οι Αρχές του Πακιστάν επιχειρούν να πείσουν τους επικεφαλής των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν να παραδώσουν ξένους μαχητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων διέφυγαν στη συγκεκριμένη ζώνη κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης στο Αφγανιστάν το 2001.

Αξιωματούχοι των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών δηλώνουν ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είναι άμεσος στόχος της παρούσας επιχείρησης στην ημιαυτόνομη περιοχή της Νότιας Ουαριστάν, εντούτοις ελπίζουν πως θα συγκεντρώσουν στοιχεία για το ακριβές «στίγμα» του ιδρυτή της Αλ Κάιντα.

Ταυτόχρονα, οι αμερικανικές δυνάμεις εντείνουν το κυνήγι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει βρει καταφύγιο μαζί με τον μουλά Ομάρ σε ορεινές περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν. Κατά πληροφορίες, στη χώρα είχε μεταβεί προσφάτως και ο αρχηγός της CIA προκειμένου να ενημερωθεί επί των εξελίξων στην αναζήτηση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies