Εστία της γρίπης των πτηνών και στον Καναδά – Διακόπτει τις εισαγωγές πουλερικών η Ιαπωνία
Τόκιο: Το ιαπωνικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι παγώνουν οι εισαγωγές πουλερικών από τον Καναδά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στη χώρα.
Τόκιο: Το ιαπωνικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι παγώνουν οι εισαγωγές πουλερικών από τον Καναδά μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στη χώρα.
Η γρίπη των πτηνών εντοπίσθηκε σε ένα ορνιθοτροφείο στη Βρετανική Κολούμπια την Πέμπτη, όμως το στέλεχος του συγκεκριμένου ιού δεν δημιουργεί κίνδυνο για τους ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο Καναδός υπουργός Υγείας Πιέρ Πέτιγκρου.
“Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση σε επιστημονικό επίπεδο” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλέν Σαρέτ, εκπρόσωπος της καναδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων (ACIA).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τον ιό του στελέχους Η7, όπως στην αμερικανική πολιτεία του Ντελαγουέρ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. “Εργαζόμαστε στενά με το υπουργείο Γεωργίας. Πρόκειται για μια απόλυτη προτεραιότητα”, συμπλήρωσε ο κ. Πέτιγκρου.
Εν τω μεταξύ, δύο κατοικίδιες γάτες στην Ταϊλάνδη πέθαναν εξαιτίας του ίδιου ιού της γρίπης των πτηνών, που θεωρείται υπεύθυνος για το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων στην Ασία, όπως δήλωσε κτηνίατρος που έκανε τους σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους.
“Εντοπίσαμε τον ιό H5N1 σε δύο από τις τρεις γάτες”, δήλωσε ο Τιραπόλ Σιριναρουεμίτ, κτηνίατρος στην Πανεπιστημιακή Κτηνιατρική Κλινική Κασετσάρτ.
“(Οι γάτες) μπορεί να προσβλήθηκαν από τον ιό τρώγοντας παρασκευάσματα κοτόπουλου ή από ζωντανά κοτόπουλα που ήταν φορείς του ιού της γρίπης”, πρόσθεσε ο Τιραπόλ Σιριναρουεμίτ.
Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
health.in.gr
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442