Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με έρευνα
Αθήνα: Οκτώ, με άριστα το δέκα, βάζουν στα δημόσια νοσοκομεία όσοι Έλληνες έχουν νοσηλευθεί σε αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research, που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.
Αθήνα: Οκτώ, με άριστα το δέκα, βάζουν στα δημόσια νοσοκομεία όσοι Έλληνες έχουν νοσηλευθεί σε αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Κάππα Research, που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα.
Περίπου τέσσερις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες του ΕΣΥ έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί σήμερα καλύτερα από ποτέ.
Ωστόσο, παρατηρούν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα κυρίως από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ιατρών και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Παρ’ όλα αυτά, οι πολίτες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τυο ΕΣΥ, καθώς ενδείκνυται για την αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το 63,6% των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησαν ότι έμειναν ευχαριστημένοι από τη νοσηλεία και τη θεραπεία που έλαβαν σε δημόσιο νοσοκομείο, το 53,9% των πολιτών από την ιατρική κάλυψη που είχαν, το 45,5% από το επίπεδο εξυπηρέτησης του νοσηλευτικού προσωπικού, το 41,8% από τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και περίπου οι τέσσερις στους δέκα από τις συνθήκες νοσηλείας.
Τέλος, στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη σας για το ΕΣΥ, το 50,6% απαντά ότι «είναι σωστό σύστημα, αλλά χρειάζεται αναμόρφωση», το 29,8% ότι «είναι σωστό σύστημα, αλλά δεν εφαρμόστηκε ολοκληρωμένα» και το 8,2% ότι «έλυσε τα προβλήματα υγείας σε σημαντικό βαθμό».
Αλλο ένα 8,2% απαντά ότι «είναι ένα μάλλον αυτχές σύστημα, που πρέπει να αντικατασταθεί».
health.in.gr
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442