Επτά νέες εστίες της γρίπης των πτηνών στην Κίνα
Πεκίνο: Επτά νέες εστίες της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, την οποία μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Πεκίνο: Επτά νέες εστίες της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, την οποία μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Τέσσερις εστίες καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, δύο στη νότια επαρχία Χιουνάν και μια εστία στην επίσης νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρίνισε το υπουργείο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Νέα Κίνα.
Ο αριθμός των περιοχών που έχουν πληγεί από την γρίπη των πτηνών στην Κίνα ανέρχεται στις 14 σε σύνολο 31 και ο αριθμός των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων εστιών της γρίπης φθάνει τις 45, στις 23 από τις οποίες έχει εντοπιστεί ο επικίνδυνος ιός H5N1.
Κανένα κρούσμα μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο δεν έχει καταγραφεί στη χώρα, μετά την ανακοίνωση της πρώτης εστίας της γρίπης πριν από τρεις εβδομάδες.
Οι αρχές των περιοχών όπου εντοπίστηκαν οι νέες εστίες έλαβαν αμέσως μέτρα πρόληψης με τη σφαγή πουλερικών και την επιβολή καραντίνας, σύμφωνα με το Νέα Κίνα που πρόσθεσε ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο στις περιοχές αυτές.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός 0-0: Περηφάνια για τον Θρύλο
- Πέθανε ο γλάρος που χτυπήθηκε από βολέ τερματοφύλακα – Περαστικός τον βρήκε στα σκουπίδια
- Νιουκάστλ-Καραμπάγκ 3-2: Το κερασάκι της πρόκρισης στους «16» από τους Αγγλους
- Η πρώτη ομιλία του Μιχάλη Γρηγορίου στους παίκτες του Άρη: Τι τους ζήτησε
- Κατώτατος μισθός: Ραντεβού τον Μάρτιο για αναπροσαρμογή του – Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
- Έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά «Περηφάνια και Προκατάληψη» – Οι πρώτες εικόνες της Έμα Κόριν ως Ελίζαμπεθ Μπένετ
