Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Δριμεία κριτική στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα

Δριμεία κριτική στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα

Να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ ζήτησε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του ΚΚΕ.

28

Να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση καταψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι προσπαθούν να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό και άσκησε δριμεία κριτική στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι «όταν ένα κόμμα αλλάζει αρχηγό δεν σημαίνει ότι αλλάζει και πολιτική». Χαρακτήρισε ως επικίνδυνη την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει, κυρίως για τους νέους, γιατί όπως είπε «αυτές οι αντιλήψεις εκφράζονται από ένα κόμμα που στη δεκαετία του 70 έδωσε αγώνες για το λαό».

«Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τι αλλαγή εξουσίας θα έχουμε; Μήπως με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μήπως θα παρθούν μέτρα εναντίον της καπιταλιστικής εργοδοσίας; Μήπως θα γίνουν λαϊκή περιουσία οι ιδιωτικοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, οι ακτές και τα δάση; Μήπως θα καταργηθεί η ανεργία; Μήπως η Ελλάδα θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα που έχουν εκχωρηθεί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;», αναρωτήθηκε.

Για τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι αν έρθουν στην εξουσία θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και το μόνο που θα συμβεί είναι αλλαγή κόμματος και όχι πολιτική αλλαγή. Χαρακτήρισε, δε, τα κοινωνικά μέτρα που ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα ως «ψίχουλα που έχουν ως σκοπό να επιβραδύνουν την κρίση που θα ξεσπάσει στην κοινωνία».

«Ο λαός πρέπει να δει την πολιτική κατεύθυνση των δύο κομμάτων», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν δεσμεύονται για τίποτα και αυτά που υπόσχονται δεν λένε ποιος θα τα πληρώσει αν θα τα εφαρμόσουν.

Τόνισε ακόμη ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις μεγαλώνει το κομμάτι του λαού που πιστεύει ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν παρουσιάζουν διαφορές και κάλεσε αυτό το κομμάτι να καταψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies