Έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίθεση στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας
Σε προσαγωγές δύο υπόπτων προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στο μετρό της Μόσχας. Επισήμως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα, ή σε καμικάζι.
53
Σε προσαγωγές δύο υπόπτων προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στο μετρό της Μόσχας. Οι έρευνες διεξάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν, οφείλεται σε βόμβα, ή σε καμικάζι.
Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι στο μετρό της Μόσχας πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι. Μία γυναικεία φιγούρα μαζί με έναν άνδρα, που φαίνεται ότι τη συνοδεύει, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού.
Βάσει αυτού του βίντεο, η αστυνομία έχει φτιάξει ένα σκίτσο υπόπτου, τον οποίο καταζητά. Οι Αρχές κάνουν λόγο για «χαρακτηριστικό τύπο Τσετσένου». Ήδη έχουν προσαχθεί δύο άτομα, τα χαρακτηριστικά των οποίων ταιριάζουν στο σκίτσο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τους Τσετσένους αντάρτες για την τρομοκρατική επίθεση, και ειδικότερα τον ηγέτη τους Ασλάν Μασχάντοφ, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη. Την επίθεση καταδίκασε, το Σάββατο, ο πνευματικός ηγέτης των Τσετσένων, μουφτής Αχμάντ Σαμάγιεφ.
Ο Βλ.Πούτιν επισήμανε, ακόμη, ότι η χρονική στιγμή που επελέγη για να διεξαχθεί η επίθεση -περίπου ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές- είχε στόχο τη δημιουργία κλίματος διχόνοιας στη Ρωσία και την άσκηση πίεσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442