Δέσμευση Χαταμί για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Φεβρουαρίου
Την πρόθεσή του να οργανώσει εκλογές στις 20 Φεβρουαρίου γνωστοποίησε με επιστολή του στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί.
Την πρόθεσή του να οργανώσει εκλογές στις 20 Φεβρουαρίου γνωστοποίησε με επιστολή του στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την προγραμματισμένη ημερομηνία, παρά την άρνηση των συντηρητικών οργάνων του καθεστώτος να εφαρμόσουν τις εντολές του Χαμενεΐ και να επανεξετάσουν τις υποθέσεις αποκλεισμού περίπου 3.500 υποψηφίων των μεταρρυθμιστών.
«Αν και το Συμβούλιο των Φρουρών ενήργησε αντίθετα προς τις συστάσεις του θρησκευτικού ηγέτη, θα οργανώσουμε τις εκλογές την προγραμματισμένη ημερομηνία» υπογραμμίζεται στην επιστολή Χαταμί, που συνυπογράφει και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, επίσης μεταρρυθμιστής, Μεχντί Καρουμπί.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Συμβούλιο των Φρουρών δεν ενέκρινε παρά τους 200 από μία λίστα 380 μεταρρυθμιστών υποψηφίων που υποβλήθηκε προς επανεξέταση από την ιρανική κυβέρνηση.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.