Βρεφονηπιακό επίδομα 50 ευρώ από το νέο σχολικό έτος
Επιδότηση των γονέων που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες βρεφονηπιακού σταθμού αποφασίστηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ελ.Τζιόλα.
27
Επιδότηση των γονέων που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες βρεφονηπιακού σταθμού αποφασίστηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ελ.Τζιόλα.
Με την απόφαση αυτή περισσότερες απο 30.000 οικογένειες δικαιούχων της Εργατικής Εστίας και της νεοσύστατης Αγροτικής Εστίας πρόκειται να επωφεληθούν, διευκολύνοντας τους γονείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της φύλαξης των νηπίων.
Το σχετικό επίδομα θα ανέρχεται αρχικά σε 50 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας και αφορά στις οικογένειες που εργάζονται και οι δυο γονείς. Το πρόγραμμα θα αρχίσει απο το νέο σχολικό έτος και σε πρώτη φάση θα ανακουφίσει οικονομικά 10.000 οικογένειες δικαιούχων της Εργατικής Εστίας και 20.000 της Αγροτικής Εστίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της τελευταίας απογραφής, κάθε χρόνο γεννιούνται στη χώρα μας περίπου 103.000 παιδιά και ο συνολικός αριθμός των παιδιών που διανύουν την προσχολική ηλικά (0-5) είναι 212.000.
Για το σκοπό αυτό, έχει ήδη γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΟΕΕ για το 2004. Το σύνολο της δαπάνης για τους πρώτους τέσσερις μήνες του νέου σχολικού έτους εφαρμογής του προγράμματος θα ανέλθει σε 2 εκατ. ευρώ.
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία και θα ανακοινωθούν σύντομα απο τον Οργανισμό. Το νέο πρόγραμμα αυξάνει και συμπληρώνει τις δράσεις ίδιου περιεχομένου και ήδη υλοποιούνται από το κράτος, τους δήμους και άλλους φορείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης
- Ελληνικά αεροδρόμια: Οι καθυστερήσεις των πτήσεων αυξάνονται κατά 63% – Τι θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442