Θύματα της κυβερνητικής πολιτικής οι μικρομεσαίοι αγρότες σύμφωνα με την Αλ.Παπαρήγα
«Θύματα» της κυβερνητικής πολιτικής χαρακτήρισε τους μικρομεσαίους αγρότες η Αλέκα Παπαρήγα, επισκεπτόμενη την έκθεση «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη. Η γγ του ΚΚΕ συμφώνησε με τη δήλωση Φλωράκη ότι «η ενότητα της Αριστεράς είναι ανέφικτη σε 45 ημέρες».
«Θύματα» της κυβερνητικής πολιτικής χαρακτήρισε τους μικρομεσαίους αγρότες η Αλέκα Παπαρήγα, επισκεπτόμενη την έκθεση «Αγρότικα» στη Θεσσαλονίκη. Η γγ του ΚΚΕ συμφώνησε με τη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι «η ενότητα της Αριστεράς είναι ανέφικτη σε 45 ημέρες».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «περισσότερα από 300.000 αγροτικά νοικοκυριά δεν μπορούν να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΤΕ, ενώ τα κέρδη της ΑΤΕ ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ ή 238,5 δισ. δρχ. στο διάστημα 2000-2003».
«Το 2,5% των μεγάλων χοιροτροφικών μονάδων κατέχει το 82% του συνολικού χοιροτροφικού κεφαλαίου, ενώ το 1,5% των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων έχει το 30% των αμπελώνων» είπε η κ. Παπαρήγα.
Ακόμη, έκανε λόγο για ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ, που θα οξυνθεί με την ιδιωτικοποίηση του αντικειμένου του. Όσο για τις συντάξεις του ΟΓΑ, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι «παραμένουν επιδόματα ελεημοσύνης».
Στόχος του ΚΚΕ, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, είναι η επιβίωση του μικρομεσαίου αγρότη και τα καλής ποιότητας, αλλά φθηνά αγροτικά προϊόντα. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για ισότητα στις υπηρεσίες υγείας και στον τομέα της παιδείας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν μπορεί να καθορίζεται η απολαβή από τα όσα έχω στην τσέπη μου».
Τέλος, πρότεινε διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων -περίπου 400 ευρώ- θεωρώντας το ποσό «όχι αρκετό», αλλά θέτοντάς το ως «ρεαλιστικό στόχο».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).