Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 330 ευρώ έως το 2008 εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής

Αύξηση της αγροτικής σύνταξης στα 330 ευρώ έως το 2008 εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής

Την αύξηση της αγροτικής σύνταξης από διακόσια ευρώ που είναι σήμερα, στα τριακόσια τριάντα ευρώ μέσα στην τετραετία, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση του κόμματος του στη Φλώρινα.

43

Την αύξηση της αγροτικής σύνταξης από διακόσια ευρώ που είναι σήμερα, στα τριακόσια τριάντα ευρώ μέσα στην τετραετία, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση του κόμματος του στη Φλώρινα.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ και όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής «με τη νέα οικονομική μας πολιτική θα δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πλεόνασμα το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική».

Χαρακτηρίζοντας τους αγρότες στυλοβάτες της υπαίθρου ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δικαιούνται να έχουν συμμετοχή στην διανομή του αναπτυξιακού πλεονάσματος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και είπε μεταξύ άλλων ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μια επιπλέον διετία, ενώ υποσχέθηκε σύγχρονα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης για τις άνεργες γυναίκες αλλά και τις νέες γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας.

Προς όλους τους ψηφοφόρους

Εξάλλου, ο Κ.Καραμανλής έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. «Εμείς εμπιστευόμαστε όλους τους πολίτες, όλες και όλους τους Έλληνες, όπου και αν ανήκουν, όποια και αν είναι η πολιτική τους προέλευση. Σεβόμαστε όλους τους πολίτες, ό,τι και αν ψήφισαν χθες, ό,τι και αν ψηφίσουν αύριο» δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ, προσθέτοντας:

«Πιστεύουμε ότι ικανοί και άξιοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Και είναι αμετακίνητη απόφασή μου αυτό να το κάνουμε πράξη από τις 8 του Μάρτη και μετά».

Όπως υπογράμμισε, «η νέα εποχή θέλει τον πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή της πολιτικής. Και αυτό ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες, από τη συνένωση των προσπαθειών μας, με στόχο μια νέα προοπτική για την πόλη της Φλώρινας, για ολόκληρο το νομό, για τη Δυτική Μακεδονία».

«Για εμάς» συνέχισε «το κλειδί για την επιτυχία του νέου ξεκινήματος, το κλειδί για μια επιτυχημένη νέα διακυβέρνηση είναι η έννοια εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη που ξεπερνά τα κομματικά σύνορα, η εμπιστοσύνη που ξεπερνά τις κομματικές προδιαθέσεις».

«Είμαι σίγουρος ότι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες μπορούν να βρίσκουν τη συνεννόηση που απαιτείται για πιο αποτελεσματικές λύσεις, στα μεγάλα, στα κοινά, στα καθημερινά προβλήματα της ζωής» τόνισε.

Επισήμανε, δε, ότι «όλοι μαζί χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δογματισμούς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής. Μπορούμε και γι αυτό είναι πια ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας σε κοινούς σκοπούς».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις επικείμενες εκλογές, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει «να αλλάξουμε τα πράγματα, να αλλάξει η κατάσταση στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση. Να αλλάξουν οι πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, στη νέα φτώχεια, στην ακρίβεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies