
Εντοπίστηκαν καρκινογόνες χρωστικές ουσίες σε μπαχαρικά
Βρυξέλλες: Τη διεξαγωγή ελέγχων στο σύνολο των εισαγόμενων στην Ευρώπη συσκευασιών που περιέχουν τα μπαχαρικά τσίλι και κάρι διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από ανησυχίες που σχετίζονται με την ύπαρξη καρκινογόνων κόκκινων χρωστικών σε αυτές.
Βρυξέλλες: Τη διεξαγωγή ελέγχων στο σύνολο των εισαγόμενων στην Ευρώπη συσκευασιών που περιέχουν τα μπαχαρικά τσίλι και κάρι διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από ανησυχίες που σχετίζονται με την ύπαρξη καρκινογόνων κόκκινων χρωστικών σε αυτές.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από αρμόδια μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία ανέφεραν πως η κινητοποίηση ήταν άμεση όταν έγινε γνωστό πως οι εν λόγω απαγορευμένες χρωστικές στην ΕΕ εμπεριέχοντα στα συγκεκριμένα μπαχαρικά.
Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η εισαγωγή των συσκευασιών θα επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που φέρουν ειδική σήμανση, βάσει της οποίας δεν θα περιέχουν τις καρκινογόνες χρωστικές ουσίες.
Οι υγειονομικοί υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένες έρευνες σε προϊόντα που ήδη υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όσα από αυτά αποδειχθεί ότι περιέχουν τις βλαβερές χρωστικές ουσίες θα αποσυρθούν άμεσα.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ήπειρος: Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων (mpox) – Άνδρας 45 ετών
- Οι Γουίζαρντς θέλουν τον Αντετοκούνμπο – Το πακέτο που προσφέρουν στους Μπακς
- Κάνναβη: Συνελήφθη 25χρονος που είχε στο σπίτι του 76 κιλά skunk – Στα 420.000 ευρώ το προσδοκώμενο όφελος
- Γάζα: Το Ισραήλ λέει ότι δολοφόνησε τον νέο ηγέτη της Χαμάς και απειλεί εκ νέου με εκτοπισμό των Παλαιστινίων
- Δημήτρης Φιλιππίδης: «Γκρεμίστηκε η εικόνα του πατέρα μου και σήμερα δεν τον αναγνωρίζω»
- Το Google Gemini ανέλαβε τη διαχείριση καφενείου – Το πείραμα κατέληξε σε φιάσκο
