Κάλεσμα στους «προοδευτικούς πολίτες» απηύθυναν από τη Λάρισα Σημίτης – Χρυσοχοΐδης
Την πίστη του ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η νέα ηγεσία της χώρας επανέλαβε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα προς τους «προοδευτικούς πολίτες» να αγωνιστούν όλοι μαζί για τη νίκη Κινήματος στις 7 Μαρτίου.
71
Την πίστη του ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η νέα ηγεσία της χώρας επανέλαβε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα προς το λαό και τους «προοδευτικούς πολίτες» να αγωνιστούν όλοι μαζί για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.
«Η Ελλάδα του 2004 βρίσκεται σ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα πραγματοποιήσει ένα άλμα προς τα εμπρός ή θα υποκύψει στο λαϊκισμό και την προχειρότητα και θα γυρίσει πιο πίσω από εκεί απ όπου ξεκίνησε» σημείωσε ο πρωθυπουργός, καλώντας «όλους τους προοδευτικούς πολίτες που δεν θέλουν το λαϊκισμό, που δεν θέλουν την προχειρότητα, που έχουν όραμα για τη χώρα, να στηρίξουν τον αγώνα».
Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος την πενταετία 1996-2000, στάθηκε ιδιαίτερα στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, μίλησε για το επίτευγμα της μείωσης του πληθωρισμού και των επιτοκίων, αλλά και στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της χώρας και τις θετικές επιδράσεις που επήλθαν στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Αφού απαρίθμησε άλλα σημαντικά αποτελέσματα της αναπτυξιακής πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «έγιναν ευρωτουρκικές», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν είναι όλα «άριστα και τέλεια», σημειώνοντας ότι οι απαιτήσεις αυξάνονται και το ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθεί σ αυτές. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προτάσεις της Χάρτας Σύγκλισης, που είναι, όπως είπε, «συγκεκριμένες, σαφείς και απόλυτα ρεαλιστικές».
Η Θεσσαλία
Μιλώντας ειδικά για τη Θεσσαλία, ο Κώστας Σημίτης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ρυθμούς γρηγορότερους από άλλες περιφέρειες της χώρας, με αποτέλεσμα τη σύγκλιση με το μέσο όρο της χώρας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Θεσσαλών.
Στην Περιφερειακή Χάρτα Θεσσαλίας αναφέρθηκε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προοπτικές της χώρας γενικότερα και της Θεσσαλίας ειδικότερα για την επόμενη τετραετία.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για μια τετραετία αφιερωμένη στην ελληνική περιφέρεια, μια τετραετία «που έχουμε στόχο να φέρει την πολιτική ξανά στις καρδιές των ανθρώπων και το χαμόγελο στα χείλη κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, απ άκρη σ άκρη σε κάθε γωνιά της χώρας».
Αφού αναφέρθηκε και αυτός στα αποτελέσματα της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος τα προηγούμενα χρόνια, εξέφρασε την πεποίθησή του για εκλογική νίκη στις 7 Μαρτίου, έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Σημίτη, ο οποίος «έκανε πράξη την ανανέωση, δίνοντας έτσι το παράδειγμα ενός ηγέτη που δεν βλέπει την εξουσία ως προσωπικό μονοπώλιο».
Συνεχίζοντας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στόχος του Κινήματος την επόμενη τετραετία είναι να φέρει ένα νέο τύπο διακυβέρνησης της χώρας, «αυτόν της ανοιχτής κοινωνίας και της συμμετοχικής Δημοκρατίας». «Στο επίκεντρο της πρότασης αυτής βρίσκεται ο ενεργός πολίτης» προσέθεσε.
Μίλησε δε για μια εναλλακτική πρόταση, «που βρίσκει τον ιδανικό εκφραστή της στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου» και η οποία έχει τις ακόλουθες προτεραιότητες:
– Την εδραίωση της συμμετοχικής Δημοκρατίας
– Την επένδυση στη νέα γενιά
– Την προώθηση προοδευτικότερων στρατηγικών για ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο
– Την εμπέδωση της κοινωνικής Δικαιοσύνης και
– Την ενίσχυση της απασχόλησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παναγιώτης Δουδωνής: Ληστεία μετά φιλοδωρήματος τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442