
Μείωση 17% στα κέρδη της Microsoft το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2003
Μεικτά αποτελέσματα εμφάνισε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία λογισμικού Microsoft, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 17% αλλά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% στο επίπεδο-ρεκόρ των 10,15 δισ. δολαρίων.
27
Μεικτά αποτελέσματα εμφάνισε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία λογισμικού Microsoft, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 17% αλλά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% στο επίπεδο-ρεκόρ των 10,15 δισ. δολαρίων.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Microsoft μειώθηκαν σε 1,55 δισ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή, από 1,87 δισ. δολάρια ή 17 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2002.
Η πτώση των κερδών πάντως, οφείλεται στις δαπάνες προγράμματος που επιτρέπει στους εργαζόμενους να πωλούν μη κερδοφόρα δικαιώματα προαίρεσης σε μετοχές (stock options).
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ, καθώς περισσότεροι πελάτες υπέγραψαν συμβόλαια για άδειες λογισμικού (μίας χρήσης) σε προϊόντα για τα Windows, το Office και τους διακομιστές.
Οι αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι η Microsoft δεν κατάφερε να πωλήσει μακροπρόθεσμα συμβόλαια (η αξία τους μειώθηκε κατά 400 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο), αλλά μόνο άδειες μίας χρήσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε


