Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Μοναδικό για άνοιγμα στην Κεντροδεξιά θεωρεί τον Γ.Παπανδρέου ο Α.Ανδριανόπουλος

Μοναδικό για άνοιγμα στην Κεντροδεξιά θεωρεί τον Γ.Παπανδρέου ο Α.Ανδριανόπουλος

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει ανοίγματα προς την Κεντροδεξιά, αφού έχει εξασφαλίσει άλλοθι από τα Αριστερά λόγω ονόματος και εικόνας» εκτιμά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ανδιανόπουλος.

28

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει ανοίγματα προς την Κεντροδεξιά, αφού έχει εξασφαλίσει άλλοθι από τα Αριστερά λόγω ονόματος και εικόνας» εκτιμά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ανδιανόπουλος, σημειώνει πάντως πως σχετικά με το ενδεχόμενο δικής του συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ «ούτε συζήτηση έχει γίνει, ούτε πλατφόρμα υπάρχει».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να στρατευθεί με τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής του κόμματος δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ότι θεωρεί «παράδοξες τέτοιες αναφορές» στα μέσα ενημέρωσης και σημειώνει ότι την απομάκρυνσή του από την πολιτική σκηνή «την αποφάσισα μόνος μου πριν από χρόνια» και πως με τη Ρηγίλλης «δεν έχω καμία επικοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια».

Ο κ. Ανδριανόπουλος εκτιμά ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «υποδηλώνουν ένα πολύ προσεκτικό σχεδιασμό» και ότι η ύπαρξη ενός πρωθυπουργού που θα περιγράφει τα όσα έκανε και ενός νέου αρχηγού που θα οραματίζεται το μέλλον, σίγουρα δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα».

Σε σχέση με την αντίδραση της ΝΔ δηλώνει πως «σχεδίασε τη στρατηγική της με βάση το δεδομένο ότι θα έχει απέναντί της έναν Σημίτη που θα κατέφευγε σε αντιδεξιές κορόνες για να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των αριστερών», σημειώνει όμως ότι αυτό δεν είχε αποτέλεσμα σε ηλικίες κάτω των 40-45 ετών και ότι, αντιθέτως, «ο Γ.Παπανδρέου έχει εξασφαλισμένα τα αριστερά αντανακλαστικά».

«Διαπιστώνω ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή στρατηγικής [στη Νέα Δημοκρατία]. Μπορεί να έχουν ήδη προσχεδιάσει λύσεις, αν και δεν έχω καμία επικοινωνία τα τελευταία 2,5 χρόνια. Θα πρέπει όμως ο κ. Καραμανλής να αναπτύξει ένα πιο δυναμικό προφίλ και έναν όχι στρογγυλεμένο λόγο που θα οριοθετεί το δικό του στίγμα», σημειώνει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies