Αίτηση διαγραφής των μετοχών της εταιρείας από το ΧΑ καταθέτει ο Παπαστράτος
Την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτησης για τη διαγραφή των μετοχών της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την Πέμπτη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
27
Την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτησης για τη διαγραφή των μετοχών της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος από το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την Πέμπτη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Ειδικότερα, η Philip Morris Holland υπέβαλε την ακόλουθη πρόταση προς τη γενική συνέλευση των μετόχων:
Tην 14η Οκτωβρίου 2003 η PM Holland απέκτησε συνολικό αριθμό 20.424.046 μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 76,4921% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Παπαστράτος στην τιμή των 18,02 ευρώ ανά μετοχή.
Μετά την εξαγορά η PM Holland απηύθυνε προς όλους τους μετόχους της Παπαστράτος δημόσια πρόταση για την αγορά μετοχών της Παπαστράτος στην παραπάνω τιμή. Ταυτόχρονα η PM Holland αγόραζε και συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της Παπαστράτος στο Χρηματιστήριο.
Την 7η Ιανουαρίου 2004 η PM Holland κατείχε συνολικό αριθμό 26.501.210 μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,2522% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Παπαστράτος.
Η PM Holland έκανε γνωστή στο πληροφοριακό δελτίο την πρόθεσή της, στην περίπτωση που αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 95% του μετοχικού κεφαλαίου της Παπαστράτος, να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων και να ψηφίσει υπέρ της υποβολής αίτησης για τη διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο.
Στο πλαίσιο αυτό η PM Holland πρότεινε στη γενική συνέλευση των μετόχων της Παπαστράτος την υποβολή από την εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτησης διαγραφής των μετοχών της από το ΧΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442