Αυθεντικό κατά πάσα πιθανότητα το μήνυμα Λάντεν, βάσει ανάλυσης της CIA
Αυθεντικό είναι κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν που μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος της CIA κατόπιν της σχετικής τεχνικής ανάλυσης της κασέτας.
Αυθεντικό είναι κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν που μεταδόθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA).
«Κατόπιν της τεχνικής ανάλυσης, η εκτίμηση της CIA είναι ότι πρόκειται πιθανότατα για τη φωνή του Μπιν Λάντεν» ανέφερε ο αξιωματύχος της CIA υπό καθεστώς ανωνυμίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο μήνυμα που μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής το Αλ Τζαζίρα ο Οσάμα μπιν Λάντεν φέρεται να καλεί τους μουσουλμάνους να αγωνιστούν ενάντια στην αμερικανική κατοχή του Ιράκ.
Επισημαίνεται ότι στο μήνυμα γίνεται αναφορά στη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ηχογράφηση έγινε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν αναφέρεται επίσης στην Πρωτοβουλία της Γενεύης για την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, καθώς και στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία.