Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
«Ύστατος αντιπερισπασμός» κατά τον Θ.Ρουσόπουλο η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

«Ύστατος αντιπερισπασμός» κατά τον Θ.Ρουσόπουλο η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ως «ύστατο αντιπερισπασμό» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος την επικείμενη ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως λέει «η βιτρίνα αλλάζει, το μαγαζί όμως παραμένει το ίδιο».

43

Ως «ύστατο αντιπερισπασμό» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την επικείμενη ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

«Tο σύστημα στην απελπισία του επιχειρεί έναν ύστατο αντιπερισπασμό. H βιτρίνα αλλάζει, το μαγαζί όμως παραμένει το ίδιο» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Το ζήτημα είναι ότι σήμερα ένας μικρός κύκλος ανθρώπων, ένα κλειστό σύστημα νέμεται το κράτος και το δημόσιο χρήμα και ευημερεί εις βάρος των πολλών» τονίζει ο κ. Pουσόπουλος, προσθέτοντας ότι «το σύστημα βλέπει ότι καταρρέει».

Διερωτάται, επίσης, «τι έγινε το μέχρι χθες πολυδιαφημισμένο ισχυρό χαρτί του; Δεν είναι επαρκώς κατάλληλος, πλέον, ο δήθεν καταλληλότερος πρωθυπουργός;».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τον χαρακτηρίζει ως «νέο τοποτηρητή», ο οποίος «θα εγγυηθεί τη συνέχεια του ΠAΣOK που όλοι γνωρίζουμε. Δηλαδή, του ΠAΣOK του Χρηματιστηρίου, του ΣΔOE, των φορολογικών επιδρομών, των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας, των αδιαφανών διαδικασιών στα μεγάλα έργα και στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Θέλοντας, δε, να επισημάνει τη συνυπευθυνότητα του υπουργού Εξωτερικών στα προβλήματα που η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει, ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει: «Είναι από τους παλαιότερους υπουργούς και έχει συνυπογράψει όλες τις αποφάσεις που εμείς καταγγέλλουμε και που ο ελληνικός λαός τις πληρώνει ακριβά», γι αυτό και πρέπει «να ζητήσει και προσωπικά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά στη μη αλλαγή της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ρουσόπουλος ξεκαθαρίζει ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι «μ αυτήν την πολιτική που ακολουθούμε, φέραμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών: τη νέα φτώχεια, τη συμπίεση των εισοδημάτων, την ανεργία, την ακρίβεια, τις ανισότητες, την απαράδεκτη κατάσταση στην Yγεία και στην Παιδεία. Δεύτερον, γιατί «αυτή ακριβώς η στρατηγική έφερε το ΠΑΣΟΚ σε πλήρες αδιέξοδο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies