Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς έχει προγραμματίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την υποδοχή του νέου έτους.
27
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πρωτοχρονιάς έχει προγραμματίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλα μέρη της Αττικής και κυρίως στον Πειραιά.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, για τα μέτρα στο Σύνταγμα θα διατεθούν περίπου 500 αστυνομικοί και συγκεκριμένα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα κυκλοφορούν μέσα στο πλήθος, ενώ οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ θα είναι τοποθετημένες σε επίκαιρα σημεία της πλατείας ή θα περιπολούν περιμετρικά.
Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός, τα μέτρα στην Αθήνα δεν σχετίζονται απόλυτα με τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το φόβο τυχόν τρομοκρατικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά θα υπάρχει επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.
Κατά τον ίδιο αξιωματικό τα μέτρα της ΕΛΑΣ αποσκοπούν στην ομαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα και την πρόληψη τυχόν ενεργειών που θα μπορούσαν να χαλάσουν την ατμόσφαιρα.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η γιορτή για την αλλαγή του χρόνου αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Κούρδων που συνεπλάκησαν μέσα στον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος.
Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις θα κάνουν και προληπτικούς ελέγχους περιμετρικά της πλατείας σε ύποπτα άτομα μεθυσμένους κ.λπ. για την περίπτωση που θα μπορούσαν να μεταφέρουν αντικείμενα επικίνδυνα σε ενδεχόμενο οποιουδήποτε επεισοδίου.
Οι επικεφαλής των δυνάμεων έχουν επίσης εντολές εάν διαπιστώνουν οτιδήποτε έκτροπο ή πρόθεση για επεισόδια να απομακρύνουν από την πλατεία Συντάγματος αυτούς που θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.
Ανάλογα μέτρα μικρότερης όμως κλίμακας θα ληφθούν στις εκδηλώσεις στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442