Με 1 εκατ. δολάρια επικηρύσσουν οι ΗΠΑ τα καταζητούμενα στελέχη του καθεστώτος Σαντάμ
Αμοιβή ενός εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν να συλληφθούν πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν προσφέρουν Αμερικανοί και Βρετανοί στο Ιράκ, σε μία προσπάθεια να πλήξουν τη ραχοκοκαλιά -όπως πιστεύουν- της αντίστασης.
Αμοιβή ενός εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα επιτρέψουν να συλληφθούν πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν προσφέρουν Αμερικανοί και Βρετανοί στο Ιράκ, σε μία προσπάθεια να πλήξουν τη ραχοκοκαλιά -όπως πιστεύουν- της αντίστασης.
Σημειώνεται ότι από τον κατάλογο των 55 καταζητούμενων από τις ΗΠΑ Ιρακινών πρώην αξιωματούχων, οι 41 έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί.
«Με αυτές τις νέες αμοιβές η συμμαχία ελπίζει ότι θα οδηγηθεί σύντομα στη σύλληψη και των υπολοίπων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο σημαντικότερος μέχρι τώρα καταζητούμενος είναι ο Εζάτ Ιμπραχίμ αλ Ντούρι, δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος Σαντάμ και νούμερο έξι στον κατάλογο των Αμερικανών, για τον οποίο προσφέρουν αμοιβή δέκα εκατ. δολαρίων.
Μεταξύ των υπολοίπων αξιωματούχων περιλαμβάνονται ο διευθυντής των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας Χάνι Λατίφ Τιλφάχ, ο διοικητής του γενικού επιτελείου της προεδρικής φρουράς, Σαιφεντίν Φουλάχ Χασάν, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Τάχερ Τζαλίλ Χαμπούς, ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ και προεδρικός σύμβουλος, Σαμπάουι Ιμπραχίμ Χασάν, και οι επικεφαλής του κόμματος Μπάαθ σε όλες τις περιοχές του Ιράκ.
18 νεκροί ο απολογισμός της Κερμπάλα – Ένας Αμερικανός νεκρός στη Βαγδάτη
Πέντε Ιρακινοί που είχαν τραυματιστεί το Σάββατο στις επιθέσεις στην πόλη Κερμπάλα στο κεντρικό Ιράκ υπέκυψαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της πόλης.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των τριών επιθέσεων με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Κερμπάλα, οι νεκροί ήταν 13: τέσσερις Βούλγαροι, δύο Ταϊλανδέζοι και επτά Ιρακινοί.
Παράλληλα, από έκρηξη βόμβας σε δρόμο της κεντρικής Βαγδάτης, την Κυριακή, ένας Αμερικανός στρατιώτης και δύο μικρά παιδιά σκοτώθηκαν. Ο εκπρόσωπος της 1ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων δήλωσε πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε Αμερικανοί στρατιώτες, οκτώ άντρες της ιρακινής αεράμυνας και ένας Ιρακινός διερμηνέας.