Με απώλειες 0,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει τη συνεδρίαση πάνω από τις 2.200 μονάδες και το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει τη συνεδρίαση πάνω από τις 2.200 μονάδες και το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,09% στις 2.203,56 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 124 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε μεταξύ των 2.194 – 2.207 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα, λίγο κάτω από τα υψηλά έτους.
Στη Σοφοκλέους οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ορισμένα blue chips απέτρεψαν το κλείσιμο της αγοράς κάτω από τις 2.200 μονάδες.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,08% στις 2.584,88 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,08% στις 1.130,13 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,38% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,90%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-1,75%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Συμμετοχών (+0,60%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (+1,69% στα 22,84 ευρώ), της ΓΕΚ (-0,26% στα 7,74 ευρώ) και του ΟΤΕ (-1,36% στα 10,18 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 78 σημείωσαν άνοδο, 211 υποχώρησαν και 93 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442