28

Μικρή απόκλιση από τις προτάσεις του εισαγγελέα εμφανίζουν οι ποινές (προ συγχωνεύσεων) που ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μιχάλης Μαργαρίτης, για τους 15 ενόχους της 17Ν. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

* Για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα κάθειρξη 8 ετών, στον Σάββα Ξηρό 8 έτη, στον Χριστόδουλο Ξηρό 8 έτη, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 8 έτη, στον Βασίλη Ξηρό 5 έτη, στον Διονύση Γεωργιάδη 5 έτη, στον Κώστα Καρατσώλη 5 έτη, στον Ηρακλή Κωστάρη 7 έτη, στον Θωμά Σερίφη 4 έτη, στον Παύλο Σερίφη 8 έτη, στον Νίκο Παπαναστασίου 8 έτη και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 8 έτη.

* Για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 15 χρόνια, στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια.

* Για το αδίκημα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών: Από 15 χρόνια κάθειρξη στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη και Σάββα Ξηρό, 12 χρόνια στους Χριστόδουλο Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, κάθειρξη δέκα ετών στον Κώστα Καρατσώλη και 6 έτη στον Θωμά Σερίφη.

* Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Ρόμπερτ Τσάντ: Κάθειρξη 15 ετών στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Χριστόδουλο Ξηρό και κάθειρξη 12 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

* Για τη δολοφονία του Χρήστου Μάτη: Ισόβια στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Χριστόδουλο Ξηρό, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και κάθειρξη 11 ετών στον Πάτροκλο Τσελέντη.

* Για τη δολοφονία των Νίκου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσσέτη: Δις ισόβια στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα, Χριστόδουλο Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο και κάθειρξη 11 ετών στον Πάτροκλο Τσελέντη για κάθε μία από τις δύο ανθρωποκτονίες.

* Για την έκρηξη σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην Καισαριανή: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα ισόβια και 18 χρόνια για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, στον Χριστόδουλο Ξηρό 15 χρόνια και 18 χρόνια για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 15 χρόνια και 12 χρόνια για κάθε μία από τις 14 απόπειρες και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ισόβια και 15 χρόνια για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

* Για τη δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 15 χρόνια, στον Χριστόδουλο Ξηρό ισόβια, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 15 χρόνια, στον Πάτροκλο Τσελέντη 11 χρόνια και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ισόβια.

* Για την έκρηξη σε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς στο Ρέντη: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 12 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών, στον Σάββα Ξηρό 12 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών, στον Χριστόδουλο Ξηρό 15 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 12 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες, στον Πάτροκλο Τσελέντη 11 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

* Για την έκρηξη στο Καβούρι: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 12 χρόνια για κάθε μία από τις 11 απόπειρες, στον Χριστόδουλο Ξηρό 15 χρόνια για κάθε μία από τις 11 ανθρωποκτονίες, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 12 χρόνια για κάθε μία από τις 11 ανθρωποκτονίες και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για κάθε μία από τις 11 ανθρωποκτονίες.

* Για τη δολοφονία του Αθανασιάδη-Μποδοσάκη: Ισόβια κάθειρξη στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη δολοφονία του Ουίλιαμ Νορντίν: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα ποινή κάθειρξης 8 ετών για την έκρηξη και 15 ετών για την απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Την ίδια ποινή στον Σάββα Ξηρό και στον Βασιλη Τζωρτζάτο. Στον Χριστόδουλο Ξηρό ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 8 χρόνια για την έκρηξη. Στον Πάτροκλο Τσελέντη 11 χρόνια για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την έκρηξη και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για την έκρηξη και ισόβια για την ανθρωποκτονία.

* Για την ανθρωποκτονία Ανδρουλιδάκη: Ισόβια στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 11 χρόνια κάθειρξης στον Κώστα Τέλιο.

* Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Π.Ταρασουλέα: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 12 χρόνια κάθειρξης και από 15 χρόνια κάθειρξης στον Σάββα Ξηρό και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γιώργου Πέτσου και των δύο αστυνομικών: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 8 χρόνια για την έκρηξη και από 12 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για την έκρηξη και από 15 χρόνια για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες. Η ίδια ποινή με του Σάββα Ξηρού επιβλήθηκε και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: Ισόβια κάθειρξη στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και από 15 χρόνια κάθειρξη στον Σάββα Ξηρό και στον Βασίλη Τζωρτζάτο.

* Για την ρουκέτα κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 8 χρόνια για την έκρηξη και από 12 χρόνια για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Σάββα και στον Χριστόδουλο Ξηρό από 15 χρόνια για την έκρηξη και 15 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Βασίλη Τζωρτζάτο 8 χρόνια για την έκρηξη και 12 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ανθρωποκτονίες. Στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για την έκρηξη και από 15 χρόνια για κάθε μια από τις τρεις απόπειρες.

* Για την ανθρωποκτονία του Ρόναλντ Στιούαρτ: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 8 χρόνια για την έκρηξη και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για την έκρηξη και ισόβια για την ανθρωποκτονία. Στον Χριστόδουλο Ξηρό 8 χρόνια για την έκρηξη και 15 για την ανθρωποκτονία. Την ίδια ποινή με του Χριστόδουλου Ξηρού στον Ηρακλή Κωστάρη και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρονια για την έκρηξη και ισόβια για την ανθρωποκτονία.

* Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Ντενίς Μπουλουκμπασί: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 12 χρόνια για την έκρηξη και 15 χρονια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Σάββα Ξηρό 18 χρόνια για την έκρηξη και 18 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Την ίδια ποινή επέβαλε και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ στον Βασίλη Τζωρτζάτο 12 χρόνια για την έκρηξη και 15 χρόνια για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

* Για την ανθρωποκτονία του Τσετίν Γκιοργκού: Ισόβια κάθειρξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και ποινή 15ετούς κάθειρξης στον Σάββα Ξηρό.

* Για την ρουκέτα και χειροβομβίδα κατά λεωφορείου των ΜΑΤ: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 8 χρόνια για την έκρηξη, 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού Βαρή και 12 χρόνια για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για την έκρηξη, ισόβια για την ανθρωποκτονία Βαρή και 15 χρόνια για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η ίδια ποινή με αυτήν του Σάββα Ξηρού επιβλήθηκε και στους Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Στον Βασίλη Τζωρτζάτο επιβλήθηκε ποινή 8 ετών για την έκρηξη, 15 ετών για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού και από 12 χρόνια για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

* Για τη συμπλοκή στα Σεπόλια: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 12 χρόνια για κάθε μία από τις πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, 8 χρόνια για έκρηξη και τέσσερα χρόνια για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για κάθε μία από τις πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, 15 χρόνια για την έκρηξη και 5 χρόνια για την απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. Στον Χριστόδουλο Ξηρό 12 χρόνια για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, 8 χρόνια για την έκρηξη και 4 χρόνια για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής. Στον Σωτήρη Κονδύλη 11 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας και δύο χρόνια για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής.

* Για την έκρηξη στη Βιοχάλκο: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 8 χρόνια για την έκρηξη και 12 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον Σάββα Ξηρό. Στους Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ποινές 15 ετών για την έκρηξη και 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

* Για την ρουκέτα στον Γ.Παλαιοκρασσά κατά την οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν: Στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη, ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία Αξαρλιάν και από 15 χρόνια για κάθε μία από τις 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Σάββα Ξηρό ποινή 15 ετών για την έκρηξη, 15 για την ανθρωποκτονία Αξαρλιάν και από 12 για κάθε μία απο τις 8 απόπειρες. Η ίδια ποινή με αυτή του Σάββα Ξηρού επιβλήθηκε στον Βασίλη Τζωρτζάτο. Στον Κώστα Τέλιο 10 χρόνια κάθειρξης για την έκρηξη, 11 χρόνια για την ανθρωποκτονία Αξαρλιάν και από 11 χρόνια για κάθε μία απο τις 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

* Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Λευτέρη Παπαδημητρίου: Ποινή 15ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη δολοφονία Βρανόπουλου: Στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στον Σάββα Ξηρό ποινή 15 ετών κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και 12 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

* Για την ανθρωποκτονία του Ομέρ Σιπαχίογλου: Ισόβια κάθειρξη στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 15 χρόνια κάθειρξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και 12ετούς στον Σωτήρη Κονδύλη.

* Για την έκρηξη στο MEGA: Ποινή 15ετούς κάθειρξης για κάθε μία από τις 7 απόπειρες ανθρωποκτονιών στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 12 έτη κάθειρξης για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονιών στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

* Για τη ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας: Κάθειρξη 15 ετών στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 8 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, 6 ετών στον Βασίλη Ξηρό και 5 ετών στον Σωτήρη Κονδύλη.

* Για τη δολοφονία του Κωστή Περατικού: Κάθειρξη 15 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στον Βασίλη Ξηρό και ισόβια κάθειρξη στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στην οικία του Γερμανού πρέσβη: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα κάθειρξη 8 ετών για την έκρηξη και 12 ετών για κάθε μία από τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 15 ετών για την έκρηξη και από 15 έτη για κάθε μία από τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στον Βασίλη Ξηρό 6 χρόνια για την έκρηξη και από 12 χρόνια για τη κάθε μία από τις δύο απόπειρες δολοφονίας.

* Για τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς: Στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και από τέσσερα χρόνια φυλάκισης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον Βασίλη Ξηρό 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για παράνομη οπλοφορία. Στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία.

* Για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Πατησίων: Από 15 χρόνια κάθειρξης για τη ληστεία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, στον Σάββα Ξηρό 10 χρόνια για τη ληστεία και 12 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, στον Βασίλη Τζωρτζάτο 15 χρόνια για τη ληστεία και 12 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, στον Πάτροκλο Τσελέντη 5 χρόνια για τη ληστεία και 11 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

* Για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Αιγάλεω: Ποινή 15 ετών κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο για τη ληστεία και 15 ετών για τον τραυματισμό ενός ατόμου και κάθειρξη 15 ετών για την πράξη της ληστείας στους Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο.

* Για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Παγκρατίου: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα 10 χρόνια για τη ληστεία, 4 χρόνια για επικίνδυνη σωματική βλάβη και από 3 χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για τη ληστεία και 3 χρόνια για οπλοφορία. Στον Χριστόδουλο Ξηρό η ίδια ποινή με αυτήν του Σάββα Ξηρού, στον Βασίλη Ξηρό 8 χρόνια για τη ληστεία και 2 χρόνια για οπλοφορία και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για τη ληστεία.

* Για τη ληστεία σε χρηματαποστολή της «Βάκενχουτ»: Κάθειρξη 10 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα για τη ληστεία και φυλάκιση 3 ετών για οπλοφορία. Στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για τη ληστεία, 4 χρόνια για επίκινδυνη σωματική βλάβη και από 3 χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον Βασίλη Ξηρό 8 χρόνια για τη ληστεία και 2 χρόνια για οπλοφορία. Στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 15 χρόνια για την ληστεία.

* Για τη ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ Πατησίων: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα κάθειρξη 10 ετών για τη ληστεία και φυλάκιση 3 ετών για οπλοφορία, στον Σάββα Ξηρό 15 χρόνια για ληστεία, 15 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και από 3 χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον Βασίλη Ξηρό και στον Κώστα Καρατσώλη κάθειρξη 8 ετών για τη ληστεία και 2 ετών για οπλοφορία και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 15 ετών για τη ληστεία.

* Για τη ληστεία στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, κάθειρξη 5 ετών στον Πάτροκλο Τσελέντη, 10 ετών στον Κώστα Καρατσώλη και 12 ετών στον Ηρακλή Κωστάρη.

* Για την κλοπή στο Πολεμικό Μουσείο: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 7 ετών στον Θωμά Σερίφη και 10 ετών στον Χριστόδουλο Ξηρό.

* Για τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος: Ισόβια κάθειρξη στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 15 ετών κάθειρξη στο Βασίλη Τζωρτζάτο.

* Για την έκρηξη στα γραφεία της ΕΟΚ: Κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας: Κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Περιστέρι: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 7 ετών στον Θωμά Σερίφη.

* Για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Βύρωνα: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 8 ετών στον Βασίλη Ξηρό και 10 ετών στον Κώστα Καρατσώλη.

* Για τις εκρήξεις σε ακατοίκητα σπίτια σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι: Δώδεκα χρόνια στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 5 χρόνια στον Θωμά Σερίφη.

* Για εκρήξεις στη ΔΕΗ Εκάλης: Από 15 χρόνια κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τη ρουκέτα στην εταιρεία Procter & Gamble: Κάθειρξη 7 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο και 10 ετών στους Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τις εκρήξεις στις τράπεζες Barclays και Citibank: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στην American Express: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στα γραφεία της ΒΡ: Κάθειρξη δέκα ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τις εκρήξεις σε λεωφορεία στο Γαλάτσι: Ποινή 12ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν»: Ποινή 15ετούς κάθειρξης στον καθένα από τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στο ρυμουλκό Καραπιπέρη: Ποινή 15ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων: Ποινή 10ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στα γραφεία της Siemens: Ποινή 10ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την έκρηξη στην εταιρεία ΧΑΛΥΨ: Ποινή 10ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την υπόθεση της LOWENBRAU: Ποινή 10ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τις εκρήξεις στις ΔΟΥ Ν.Φιλαδέλφειας Μοσχάτου, Καμινίων και Πετρούπολης: Ποινή 10ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την υπόθεση της έκρηξης στα γραφεία της ALICO: Ποινή 12ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την απόπειρα έκρηξης στο αεροπλανοφόρο Arc Royal: Ποινή 5ετούς κάθειρξης στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την υπόθεση της έκρηξης στην IBM: Ποινή κάθειρξης 12 ετών στον καθένα από τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για τις εκρήξεις στα McDonalds: Κάθειρξη 10 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, 15 ετών στον Σάββα Ξηρό και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 6 ετών στον Βασίλη Ξηρό. 63.

* Για την έκρηξη στην εταιρεία GM Detroit Motors: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 6 ετών στον Βασίλη Ξηρό.

* Για την έκρηξη στην «Κράισλερ»: Ποινή κάθειρξης 12 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 6 ετών στο Βασίλη Ξηρό.

* Για την έκρηξη στη CITIBANK της Δροσοπούλου: Κάθειρξη 10 ετών στον Σάββα Ξηρό και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 8 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα και 6 ετών στον Βασίλη Ξηρό.

* Για την έκρηξη στην Τράπεζα Πίστεως (ALPHA): Κάθειρξη 7 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Διονύση Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 6 ετών στον Βασίλη Ξηρό.

* Για τις εκρήξεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Κάθειρξη 12 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 7 ετών στον Βασίλη Ξηρό.

* Για την έκρηξη σε Χανδρής-MIDLAND-BNP: Κάθειρξη 14 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και 8 ετών στον Βασίλη Ξηρό.

*Για την έκρηξη στην οικία του Ολλανδού πρέσβη: Κάθειρξη 15 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την απόπειρα έκρηξης στον Πειραιά το 2002: Κάθειρξη 6 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα και από 8 ετών στον Σάββα Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την ανθρωποκτονία του Τσάντες και του οδηγού του Π.Βελούτσου: Δις ισόβια στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

* Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιατρού Καψαλάκη: Κάθειρξη 15 ετών στους Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 12 ετών στον Δημήτρη Κουφοντίνα και 11 ετών στον Πάτροκλο Τσελέντη.

* Για τη ληστεία σε χρηματαποστολή στη Θεσσαλονίκη: Στον Δημήτρη Κουφοντίνα συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών και στον Σάββα Ξηρό συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ