Αμετάβλητα στο 1% διατήρησε την Τρίτη τα επιτόκια η Fed
Αμετάβλητο στο 1% -στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958- διατήρησε ως ήταν αναμενόμενο η Fed το βασικό ημερήσιο επιτόκιο δανεισμού με γνώμονα τη στήριξη της οικονομίας και της κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι ο πληθωρισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα.
51
Αμετάβλητο στο 1% -στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1958- διατήρησε ως ήταν αναμενόμενο το βασικό ημερήσιο επιτόκιο δανεισμού η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) με γνώμονα τη στήριξη της οικονομίας και της κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι ο πληθωρισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα και συνεπώς η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να περιμένει.
Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίθηκε απολύτως στις προβλέψεις της πλειοψηφίας των αναλυτών της αμερικανικής οικονομίας, που απέκλειαν να μεταβληθεί το επιτόκιο κατά τη σύνοδο της νομισματικής επιτροπής την Τρίτη.
Μάλιστα, από τη Fed ανακοινώθηκε ότι τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν αμετάβλητα για «σημαντικό χρονικό διάστημα», διατύπωση που επαναλαμβάνεται σταθερά μετά τον Αύγουστο και βέβαια «τροφοδοτεί» τις οικονομικές αναλύσεις.
Οι σχετικές προβλέψεις των αναλυτών οδήγησαν την Τρίτη τον Dow Jones έστω για λίγο πάνω από τις 10.000 μονάδες, επίπεδο που είχε να φτάσει από τον Μάιο του 2002. Σημειώνεται ότι ο Dow έχει κερδίσει 20% από την αρχή του χρόνου.
Στην Ευρώπη, οι αγορές έκλεισαν κοντά στο υψηλότερο του 2003, ενισχυμένες και εδώ από τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα άλλαζε τη νομισματική της πολιτική, αλλά και από τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών που ακολουθούν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442