Εγγυήσεις ζητά η Μόσχα για να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές της βάσεις στη Γεωργία
Εγγυήσεις για την ασφάλειά της θα ζητήσει η Μόσχα από την Τιφλίδα πριν οι δυνάμεις της αποχωρήσουν από τις ρωσικές βάσεις στη Γεωργία. Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορειο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Αμυνας.
71
Εγγυήσεις για την ασφάλειά της θα ζητήσει η Μόσχα από την Τιφλίδα πριν οι δυνάμεις της αποχωρήσουν από τις ρωσικές βάσεις στη Γεωργία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορειο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Αμυνας.
«Στη συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα της ρωσικής αποχώρησης θα περιλαμβάνεται αναμφισβήτητα όρος που θ αναφέρει ότι η Τιφλίδα εγγυάται την ασφάλεια της διαδικασίας» τόνισε η ίδια πηγή.
Η Τιφλίδα εμμένει στο αίτημά της η Μόσχα να κλείσει τις βάσεις της στο Αχαλκαλάκι της νότιας Γεωργίας και στο Βατούμ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, μέσα σε περίοδο τριών ετών και όχι στην προθεσμία των 11 ετών που ζητά η Μόσχα.
«Εξετάζοντας τις σημερινές σχέσεις μεταξύ Τιφλίδας και Βατούμ, καθώς και τη θέση της πλειοψηφίας του πληθυσμού στο Αχαλκαλάκι, θα είναι αδύνατο για τη Γεωργία να εγγυηθεί τόσο γρήγορα την ασφάλεια μιας αποχώρησης» υπογράμμισε η ίδια πηγή.
Το 1999, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν είχε συμφωνήσει να κλείσουν οι τέσσερις ρωσικές βάσεις στη Γεωργία πριν από την 1η Ιουλίου του 2001, αλλά αυτό επετεύχθη μόνο για δύο βάσεις: της Γκουντάουτα στην αποσχισθείσα περιοχή της Αμπχαζίας και της αεροπορικής βάσης Βαζιάνι, κοντά στην Τιφλίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442