«Δεν εγκαταλείπουν το Ιράκ οι συμμαχικές δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ
Τη δέσμευση ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο Ιράκ, θα παραμείνουν εκεί κατά το 2004, παρά τις επιθέσεις, εξασφάλισε την Τρίτη ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ από τους ομολόγους του στη Συμμαχία.
Τη δέσμευση ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο Ιράκ, θα παραμείνουν εκεί κατά το 2004, για να συμβάλλουν στην εγκαθίδρυση της ασφάλειας στη χώρα, εξασφάλισε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ από τους ομολόγους του στη Συμμαχία.
«Σαφής πλειοψηφία, αν όχι όλοι ανεξαιρέτως, συμφωνούν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια, και να μην αφεθούν να αποθαρρυνθούν από τις επιθέσεις εναντίον κάποιων από τις δυνάμεις του συνασπισμού» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ ο Ντ.Ράμσφελντ.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι 18 εκ των 26 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένου των επτά που θα ενταχθούν στη Συμμαχία την άνοιξη- έχουν αποστείλει δυνάμεις στο Ιράκ, που αριθμούν περίπου 24.000 στρατιώτες. Από τις ΗΠΑ βρίσκονται στο Ιράκ περίπου 130.000 στρατιώτες.
Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε, δε, ότι αναμένει να αυξηθούν οι δυνάμεις στο Ιράκ, καθώς και στο Αφγανιστάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιουνιχίρο Κοϊζούμι επανέλαβε ότι σκοπεύει να αποστείλει δυνάμεις στο Ιράκ, παρά τις αντιδράσεις στη χώρα του.