Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,43% στις 2.173,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 121,6 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπάρχει θετικό κλίμα, με τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών να καταγράφουν κέρδη.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.535,63 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 1.098,24 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 0,18% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 1,05%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Κλωστοϋφαντουργίες (+2,40%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Επενδύσεων (-0,15%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του Παπαστράτου (-4% στα 17,30 ευρώ), της Vodafone-Panafon (αμετάβλητες στα 6,14 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,09% στα 21,68 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 170 ενισχύονται, 93 υποχωρούν και 120 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442