OHE: Άρχισαν οι εργασίες της 9ης συνόδου για τις κλιματικές αλλαγές
Μιλάνο: Άρχισαν τη Δευτέρα στο Μιλάνο οι εργασίες της 9ης συνόδου του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και σε αυτές θα συμμετάσχουν 4.000 επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι, αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από 188 χώρες.
Μιλάνο: Άρχισαν τη Δευτέρα στο Μιλάνο οι εργασίες της 9ης συνόδου του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και σε αυτές θα συμμετάσχουν 4.000 επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι, αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων από 188 χώρες.
Γνωστή με το όνομα »Cop9» η σύνοδος αυτή θα έχει ως στόχο την αποτίμηση των προσπαθειών που έχουν καταβάλει μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Αλτέρο Ματεόλι.
Όμως το πιο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της ατζέντας των εργασιών είναι η αντίδραση της Ρωσίας στο πρωτόκολλο του Κιότο, που έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατά 8% μέχρι το 2012 των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Αν και έχει υπογραφεί μέχρι τώρα από 119 χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές βλαβερών αερίων, δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.
Για να ισχύσει το πρωτόκολλο αυτό που ολοκληρώθηκε το 1997 θα πρέπει οι χώρες που το έχουν υπογράψει να εκπέμπουν το 55% των αερίων. Σήμερα το ποσοστό είναι 44,2% και χρειάζεται οπωσδήποτε η υπογραφή της Ρωσίας, αφού η χώρα αυτή ευθύνεται για το 17% των εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει πως η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας τους.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442