Τα οικονομικά των δήμων στο επίκεντρο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Με αντικείμενο τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Με αντικείμενο τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
Περισσότεροι από 1.000 δήμαρχοι θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου (στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης), προκειμένου να αναδείξουν όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να βάλουν τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου της σύγκλισης με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Την Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, προκειμένου να καταλήξει σε μια κοινή εισήγηση, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Αναφερόμενος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι αυτό που «καίει» του δήμους της χώρας είναι τα οικονομικά. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι πολλοί δήμαρχοι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το χριστουγεννιάτικο δώρο στους εργαζομένους τους.
Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2004 δεν αναγράφονται κονδύλια ύψους 700 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για αυτό το λόγο, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε όλους τους δημάρχους της χώρας να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός, έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο και κατά τη διάρκεια της ψήφισής του.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.