Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου
Επτά χιλιάδες αστυνομικοί θα αναλάβουν να περιφρουρήσουν την πορεία για την 30ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στόχος της Αστυνομίας, η καλή εικόνα της πρωτεύουσας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Επτά χιλιάδες αστυνομικοί θα αναλάβουν να περιφρουρήσουν την πορεία για την 30ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στόχος της Αστυνομίας, η καλή εικόνα της πρωτεύουσας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν φθάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το «παρών» θα δώσουν αναρχικοί και από άλλες χώρες της Ευρώπης.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τετάρτης, στόχος των αναρχικών ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βρετανία είναι να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση τεσσάρων Ελλήνων, δύο Ισπανών και ενός Βρετανού, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, τον προηγούμενο Ιούνιο.
Σε κάθε περίπτωση, η κινητοποίηση της Αστυνομίας θα είναι πρωτοφανής, αφού στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην δημιουργηθούν επεισόδια που θα αμαυρώσουν την εικόνα της πόλης, εν όψει των Αγώνων του 2004.
Αστυνομικοί θα βρίσκονται στο χώρο του Πολυτεχνείου, της πρεσβείας των ΗΠΑ, σε γύρω δρόμους και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να μην γίνουν καταλήψεις και δημιουργηθούν επεισόδια.
Επίσης, υπό τη διακριτική εποπτεία των Αρχών μπαίνουν πυρήνες Ελλήνων αναρχικών που καθοδηγούνται από άτομα που έχουν θεωρηθεί στο παρελθόν «συνήθεις ύποπτοι» για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Παράλληλα, θα υπάρχει ειδική φρούρηση γύρω από τον χώρο του Κορυδαλλού, όπου έχουν μεταφερθεί οι πέντε κρατούμενοι για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, ενώ η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε συνεχή συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).