Χωρίς καθυστερήσεις η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον αιγιαλό, έκρινε το ΣτΕ
Σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να απομακρύνονται αμέσως οι αυθαίρετες κατασκευές από τον αιγιαλό και, συνεπώς, να μην χορηγούνται -πλην εξαιρετικών περιπτώσεων- δικαστικές αποφάσεις αναστολής των κατεδαφίσεων, όπως έκρινε το ΣτΕ.
28
Σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που σχετίζονται με το να παραμένει ανοικτός ο αιγιαλός στην κοινή χρήση, επιβάλλουν να απομακρύνονται αμέσως οι αυθαίρετες κατασκευές από τον αιγιαλό και, συνεπώς, να μην χορηγούνται -πλην εξαιρετικών περιπτώσεων- δικαστικές αποφάσεις αναστολής των κατεδαφίσεων.
Με αυτό το σκεπτικό, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Αναστολών) απέρριψε την αίτηση της Ανθής-Μαρίνας Αγούδημου συζύγου του Γερ.Αγούδημου, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί το από 13.8.2001 πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο 39χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου. Η οριστική απόφαση θα εκδοθεί από Ε τμήμα του ΣτΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442