Με γλυκά, αναψυκτικά και σνακ τρέφονται τα παιδιά
Τέξας: Με τηγανιτές πατάτες και αναψυκτικά τρέφονται κατά κύριο λόγο τα μικρά παιδιά στις ΗΠΑ, γεγονός που εξηγεί την αυξανόμενη παχυσαρκία στη χώρα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Dietetic Association.
Τέξας: Με τηγανιτές πατάτες και αναψυκτικά τρέφονται κατά κύριο λόγο τα μικρά παιδιά στις ΗΠΑ, γεγονός που εξηγεί την αυξανόμενη παχυσαρκία στη χώρα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Dietetic Association.
Στο πλαίσιο μελέτης μεταξύ 3.000 παιδιών, ηλικίας από τεσσάρων έως 24 μηνών, που πραγματοποίησαν από κοινού ένας αμερικανικός όμιλος ερευνών και μια γνωστή εταιρία παρασκευής παιδικών τροφών, αποκαλύφθηκε ότι οι τροφές που κατανάλωναν τα μικρά παιδιά ήταν παρόμοιες με εκείνες των παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή πλούσια σε αναψυκτικά, γλυκά και σνακ και φτωχά σε φρούτα και λαχανικά.
Συγκεκριμένα, οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν τη δημοφιλέστερη τροφή μεταξύ των παιδιών ηλικίας από 19 έως 24 μηνών, ποσοστό 20-25% των οποίων δεν είχαν δοκιμάσει σχεδόν ποτέ φρούτο.
Επιπλέον, τα παιδιά έπιναν αναψυκτικά από την ηλικία κιόλας των επτά μηνών, ενώ η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας από 19 έως 24 μηνών έτρωγαν γλυκά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, επίσης, ποσοστό 10% έως 15% των παιδιών μεταξύ δυο έως πέντε ετών θεωρούνται παχύσαρκα και, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι γονείς θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή σε ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται διαρκώς.
health.in.gr
- Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)
- Κρίσιμη μαρτυρία για τη Λόρα από το Βερολίνο – Δόθηκε παράταση στο Amber Alert
- Επίθεση Δούκα και Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη με πρόφαση τη «βελόνα» του ΠΑΣΟΚ, που φροντίζουν με τη στάση τους να μην κουνηθεί
- Καιρός: Ακραίας επικινδυνότητας η κακοκαιρία την Τετάρτη – Οι 7 κόκκινες περιοχές – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Ισπανία: Στους 42 οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος – Συνεχίζουν να ανασύρουν νεκρούς