Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 25o
Καταδίκη των επεισοδίων της Ν.Μηχανιώνας από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

Καταδίκη των επεισοδίων της Ν.Μηχανιώνας από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

Τα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού των τελευταίων ημερών στην Νέα Μηχανιώνα καταδίκασαν την Τετάρτη ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

53

Τα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού των τελευταίων ημερών στην Νέα Μηχανιώνα καταδίκασαν την Τετάρτη ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Συγκεκριμένα, ο κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργος Τσιάκαλος τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργούν ερωτήματα οι εξάρσεις κοινωνικού ρατσισμού, «διότι είναι αποτέλεσμα ενός φόβου που πηγάζει από την άγνοια, ο οποίος συχνά ενισχύεται από την ανεύθυνη μικροπολιτική συμπεριφορά τοπικών αρχόντων». Σημείωσε, δε, ότι χρειάζεται «συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης των καλοπροαίρετων πολιτών, που φοβούνται επειδή δεν γνωρίζουν και αποκάλυψης των ανεύθυνων και ιδιοτελών πολιτικών που εκμεταλλεύονται την άγνοια και τη μετουσιώνουν σε φόβο».

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του ΑΠΘ Ζήσης Παπαδημητρίου επισήμανε ότι «ένα μέρος του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως θερμοκήπιο συντηρητισμού και μισαλλοδοξίας», και αντέκρουσε την άποψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος είχε πει ότι «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι», παρατηρώντας πως με την αποκωδικοποίηση του DNA αποδείχθηκε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στο θέμα Τσενάι, επικαλέστηκε τον Ρήγα Φεραίο και διάβασε στίχους από τον Θούριο: «Βούλγαροι κι Αρβανίτες Αρμένιοι και Ρωμιοί, αράπηδες και άσπροι με μια κοινή ορμή, για την Ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί».

Όπως ανακοινώθηκε, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ θα διοργανώσουν εκδήλωση στο στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων, που λειτουργεί στο χωριό Βένα, έξω από την Κομοτηνή, στις 29 και 30 Νοεμβρίου, με στόχο να επιτραπεί η είσοδος δικηγόρων, γιατρών και δημοσιογράφων εκεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies