Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Κρήτη – 2.000 στρέμματα κάηκαν στο Δήμο Μουσούρων
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Πέμπτη στην Κρήτη, κάνοντας στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Περίπου 2.000 στρέμματα, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, παραδόθηκαν στις φλόγες στο Δήμο Μουσούρων Χανίων.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Πέμπτη στην Κρήτη, κάνοντας στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Συνολικά από το απόγευμα της Πέμπτης εκδηλώθηκαν 23 πυρκαγιές στο νησί, ενώ οι ισχυροί νότιοι άνεμοι των δέκα μποφόρ που έπνεαν όλη τη νύχτα, ενέτειναν το πρόβλημα συμβάλλοντας στην εξάπλωσή τους.
Υπεράνθρωπες προσπάθειες χρειάστηκαν, για να τεθούν το πρωί της Παρασκευής τα μέτωπα υπό έλεγχο. Το μεσημέρι έφθασαν στα Χανιά ενισχύσεις από την Αθήνα, καθώς πλοίο αποβίβασε στη Σούδα 25 πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στα πύρινα μέτωπα για την περίπτωση που υπάρξει αναζωπύρωση, λόγω των ανέμων που πνέουν.
Περίπου 2.000 στρέμματα, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, παραδόθηκαν στις φλόγες στο Δήμο Μουσούρων Χανίων. Μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, πορτοκαλιές, ελιές, χορτολιβαδικές περιοχές, ποιμνιοστάσια και ένα κυνοκομείο παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απεσόβησε τα χειρότερα, όταν οι φλόγες έφθασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών.
Οι κάτοικοι, που όλο το βράδυ έδιναν με ό,τι μέσο διέθεταν τη μάχη, για να σώσουν τις περιουσίες τους, απεγνωσμένοι ζητούσαν την βοήθεια της πολιτείας από κλιμάκιο βουλευτών που επισκέφθηκε την περιοχή.
Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής φοβούνται μήπως υπάρξει ξαφνική αναζωπυρώση λόγω των ανεμών πού πνέουν αλλάζοντας διεύθυνση συνεχώς.