Επί 12 ώρες ενώπιον της εισαγγελέως ο Παναγιώτης Τζαβάρας
Δωδεκάωρη κατάθεση έδωσε ο Παναγιώτης Τζαβάρας στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Έλενα Ραΐου την Πέμπτη. Ο σύζυγος της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ρουμπίνης Σταθέα δήλωσε ότι θα χρειαστεί να ξανακαταθέσει.
Δωδεκάωρη κατάθεση έδωσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Έλενα Ραΐου την Πέμπτη ο Παναγιώτης Τζαβάρας, σύζυγος της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ρουμπίνης Σταθέα, που αυτοκτόνησε, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.
Η κ. Ραΐου κάλεσε τον Π.Τζαβάρα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπαλλήλων, είτε της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, είτε άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, όσον αφορά τις αναστολές κατεδάφισης ακινήτων.
Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, ο σύζυγος της Ρ.Σταθέα περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ανέλυσε στην εισαγγελική λειτουργό καρέ – καρέ την υπόθεση», και προσέθεσε ότι θα χρειαστεί να ξανακαταθέσει στην κ. Ραΐου.
Ο κ. Τζαβάρας είχε κληθεί από την Τετάρτη να καταθέσει, κάτι όμως που δεν έπραξε, καθώς έδωσε προτεραιότητα στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).