Σκληρή επίθεση Πάγκαλου στον πρωθυπουργό για την παραίτηση Λαλιώτη
Νέες αιχμές κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή την παραίτηση του Κ.Λαλιώτη από τη θέση του γγ του ΠΑΣΟΚ, αφήνει ο Θ.Πάγκαλος. Υποστηρίζει ότι δεν έχει πεισθεί καθόλου για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και πως παραβιάστηκε το καταστατικό του κόμματος.
43
Νέες αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αυτή τη φορά με αφορμή την παραίτηση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, αφήνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πεισθεί καθόλου για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και πως παραβιάστηκε το καταστατικό του κόμματος.
«Τίποτα δεν μου ελέχθη το οποίο να με πείσει. Και πιστεύω ότι το θέαμα που δώσαμε τότε, δεν ήταν ένα θέαμα που ενισχύει την προσπάθειά μας να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε μια δύναμη σταθερότητας και εμμονής σε ορισμένες αρχές εσωτερικής λειτουργίας, οι οποίες παίζουν ρόλο στη συνείδηση του πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του την Κυριακή στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Ένα χρόνο πριν, τονίζει, είχαμε αποθεώσει τον κ. Λαλιώτη, ο οποίος επεδόθη σε μία πολύ έντονη προσπάθεια ανοικοδόμησης του κόμματος.
«Ξαφνικά ακούσαμε ότι ο κ. πρωθυπουργός τον ήθελε υπουργό Γεωργίας και κανείς δεν κατάλαβε γιατί… Και αυτά που είπε ο κ. Λαλιώτης στην Κεντρική Επιτροπή δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά. Ζήτησα τότε, ήμουν ο μόνος δυστυχώς, να γίνει μια έστω στοιχειώδης συζήτηση για να μπορέσουμε να δούμε τι απ όλα αυτά αληθεύουν, αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό. Υπήρξε μια βιασύνη, μια έλλειψη ψυχραιμίας και οι συνέπειες βεβαίως θα υπάρξουν…» υποστηρίζει.
Κατηγορεί, επίσης, τον πρωθυπουργό για αυταρχισμό, σημειώνοντας ότι όλοι όσοι συνέπραξαν σε εκείνη τη διαδικασία έκαναν μία επίδειξη αυταρχισμού «και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνος περισσότερο από όλους τους άλλους».
«Δεν θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει. Θα πρέπει να συζητηθεί κάποτε, ίσως όχι τώρα γιατί είμαστε σε προεκλογικό εξάμηνο, αλλά κάποτε θα πρέπει να συζητηθεί. Τι ακριβώς συνέβη, γιατί απεχώρησε ο κ. Λαλιώτης και γιατί απεχώρησε χωρίς τις απαιτούμενες διαδικασίες» αναφέρει.
Επισημαίνει, δε, ότι η παραίτηση του κ. Λαλιώτη έπρεπε να υποβληθεί στην Κεντρική Επιτροπή, όχι στον πρωθυπουργό, και πως η Κεντρική Επιτροπή έπρεπε να κρίνει εάν θα τη δεχθεί ή όχι, με ανοικτή ψηφοφορία. «Αυτά έπρεπε να προηγηθούν της εκλογής του κ. Χρυσοχοΐδη. Αυτά λέει το καταστατικό μας, το οποίο παρεβιάσθη βαναύσως» τονίζει.
Όσον αφορά στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Πάγκαλος δηλώνει «παρών», πιστεύει ότι ο λαός δεν θέλει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για το αποτέλεσμα εκφράζει ανησυχία.
«Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν είναι ενθουσιασμένος με την αντιπολίτευση, αυτό είναι κάτι που το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Δεν υπάρχει ρεύμα υπέρ της αντιπολίτευσης. Αν έχουμε προβλήματα στις δημοσκοπήσεις είναι γιατί εμείς επίσης απογοητεύουμε. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε απογοητεύσει τον κόσμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες με μέτρα καθαρά πολιτικά. Αλλάζοντας στιλ διακυβέρνησης» υποστηρίζει.
Τέλος, ως προς τα εθνικά θέματα, δηλώνει ότι συμφωνεί με τους χειρισμούς, αλλά διαφωνεί με τους πανηγυρισμούς και τις υπερβολές και θεωρεί ότι δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442