Ξεκινά η αποστολή σημειωμάτων στις επιχειρήσεις για τη ρύθμιση των χρήσεων 93-98
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η αποστολή των σημειωμάτων στις επιχειρήσεις με βιβλία Β΄και Γ΄κατηγορίας και ετήσιο τζίρο έως 734.000 ευρώ, για να περαιώσουν τις χρήσεις 1993-1998. Οι έλεγχοι που θα ακολουθήσουν θα δώσουν έμφαση στις εισηγμένες εταιρείες.
27
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες από την Εφορία η αποστολή των σημειωμάτων στις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄και Γ΄ κατηγορίας και έχουν πραγματοποιήσει ετήσιο τζίρο έως 734.000 ευρώ, προκειμένου να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις 1993-1998, με βάση τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο στην οποία προβλέπεται ελάχιστο ποσό φόρου από 1.174 έως 3.228 ευρώ ανά φορολογική χρήση για την περαίωση.
Οι επιχειρήσεις, εντός πέντε ημερών από την παραλαβή του σημειώματος, θα πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν το συγκεκριμένο ευνοϊκό τρόπο περαίωσης.
Από το συνολικό ποσό φόρων που βεβαιώνεται στο πλαίσιο της περαίωσης, το 1/5 καταβάλλεται ταυτόχρονα με την αποδοχή του οικείου ειδικού σημειώματος υπολογισμού των διαφορών φόρων, ενώ το ποσό που απομένει, θα καταβάλλεται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 300 ευρώ.
Στην περίπτωση που το ποσό του επιπλέον φόρου καταβληθεί εφάπαξ, θα παρέχεται έκπτωση 5%.
Το υπουργείο Οικονομικών, στους ελέγχους που θα επακολουθήσουν για όσες επιχειρήσεις δεν κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις της εξαετίας, θα δώσει έμφαση στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, σε αυτές που έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις και στις τεχνικές εταιρείες που συγχωνεύονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πάρος: Οργή με βίντεο που δείχνει σερβιτόρο να γεμίζει ποτήρια πελατών μέσα στη θάλασσα
- Πέθανε η Νάκυ Αγάθου, μία από τις πρώτες παρουσιάστριες της ΕΡΤ
- Έτοιμος ο κορμός των μέτρων της ΔΕΘ – Τι ετοιμάζεται
- Νίκος Καρούζος: «Κι έτσι δεν έγινα δημοσιογράφος…»
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442