Ευθύνες για τις απεργίες επέρριψε στην κυβέρνηση ο Κώστας Μητσοτάκης
Την ευθύνη για το απεργιακό μέτωπο επέρριψε στην κυβέρνηση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, στη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπ.Οικονομικών στη Βουλή την Πέμπτη. Παράλληλα, επαίνεσε τις ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
53
Την ευθύνη για το απεργιακό μέτωπο επέρριψε στην κυβέρνηση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Κανόνες τιμολόγησης, ρυθμίσεις ΦΠΑ, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» στη Βουλή την Πέμπτη.
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των οφειλετών του Δημοσίου, που θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 48 δόσεις με ευνοϊκούς όρους, ο Κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι «προσφέρουν μία ανακούφιση τη συγκεκριμένη στιγμή για ορισμένες κατηγορίες ελλήνων πολιτών, και διευκολύνουν τον υπουργό Οικονομικών, την ώρα της ανάγκης, να βρει μερικά μετρητά».
Ωστόσο, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από πλευράς κυβέρνησης, και τόνισε πως «η αγωνία ότι χάνει τις εκλογές, την κάνει να χάσει την ισορροπία της».
«Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση αυτή έχει ένα μαζοχισμό μέσα της, έχει την τάση της αυτοκαταστροφής. Βγαίνει και λέει ότι τα πράγματα πάνε λαμπρά, η οικονομία μας πλέει σε πελάγη ευδαιμονίας και ότι έχουμε περισσεύματα προς διανομή» υπογράμμισε, και προσέθεσε: «Εσείς προκαλείτε τις απεργίες. Εσείς τους καλέσατε όλους να ζητήσουν».
Ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε δίκαια «όλα τα επιμέρους αιτήματα, μεμονωμένα λαμβανόμενα», ωστόσο επισήμανε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ένα κράτος να τα ικανοποιήσει και μαζεμένα, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442