Στις 24 Οκτωβρίου θα μεταβεί στο Φανάρι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Την ημερομηνία μετάβασης στο Φανάρι, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου.
Την ημερομηνία μετάβασης στο Φανάρι, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο είχε προτείνει δύο ημερομηνίες μετάβασης, είτε στις 18 είτε στις 24 Οκτωβρίου.
Ο κ. Χριστόδουλος επέλεξε τελικά την 24η Οκτωβρίου, καθώς στις 18 του μηνός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρουμανία, κατόπιν πρόσκλησης που του απευθύνθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει αποφασίσει να τον συνοδεύσουν στις συνομιλίες του στο Φανάρι τρεις ιεράρχες. Υποψήφιοι θεωρούνται οι Μητροπολίτες Κίτρους Αγαθόνικος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Καισαριανής Δανιήλ, Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και Νικόπολης Μελέτης.
Το θέμα της επικείμενης συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Πέμπτη.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων