Με πόλεμο κατά της κυβέρνησης Καρζάι απειλούν μέσω βίντεο οι Ταλιμπάν
Βιντεοσκοπημένο μήνυμα με τη «σφραγίδα» των Ταλιμπάν φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το δίκτυο Αλ Αραμπίγια· φερόμενος ως εκπρόσωπος του ριζοσπαστικού κινήματος καλεί σε αντίσταση κατά της κυβέρνησης Καρζάι, καταγγέλλοντας την κατοχή του Ιράκ.
51
Βιντεοσκοπημένο μήνυμα με τη «σφραγίδα» των Ταλιμπάν φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια· φερόμενος ως εκπρόσωπος του ριζοσπαστικού κινήματος καλεί σε αντίσταση κατά της κυβέρνησης Καρζάι, καταγγέλοντας την αμερικανική κατοχή του Ιράκ.
«Καλούμε σε αντίσταση κατά της κατοχής των άπιστων σε εμάς [τους μουσουλμάνους] στο Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Τσετσενία και το Ιράκ» αναφέρει ο μουλάς Χενταγιατολάχ Ακχούντ στο βίντεο που απεικονίζει μία ομάδα μαχητών Ταλιμπάν που κρατούν εκτοξευτήρες ρουκετών και καραμπίνες.
Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη σε διάστημα μηνών δημόσια εμφάνιση μαχητών του ανατραπέντος από τις ΗΠΑ καθεστώτος των Ταλιμπάν. Το τελευταίο διάστημα οι αντάρτες έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, προκαλώντας μόλις πρόσφατα το θάνατο επτά σωματοφυλάκων του κυβερνήτη του νότιου προαστίου του Χελμάντ.
«Κάποιος αναρωτιέται τι έκανε το Ιράκ σε αυτούς για να το καταλάβουν. Δεν έχουν ακόμη εντοπίσει όπλα μαζικής καταστροφής και δεν είναι κανένας Οσάμα μπιν Λάντεν εκεί, άρα γιατί το κατέλαβαν;» διερωτάται στο επίμαχο βίντεο ο Χ.Ακχούντ, φερόμενος ως εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442