Τη συμπαράσταση και συμπαράταξη της Ελλάδας προς την Κύπρο επαναβεβαίωσε ο ΥΠΕΘΑ
Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο με όλες τις δυνάμεις της, με ουσιαστικό, συνεχή και αδιάλειπτο τρόπο, δήλωσε κατά την άφιξή του στην Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
37
Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο με όλες τις δυνάμεις της, με ουσιαστικό, συνεχή και αδιάλειπτο τρόπο, δήλωσε κατά την άφιξή του, τη Δευτέρα, στην Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
«Η συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων [Κύπρου και Ελλάδας] είναι ουσιαστική και αποτελεσματική» σημείωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παρατήρησε επίσης πως τα τελευταία χρόνια και οι δύο πλευρές έκαναν πολλά για να δώσουν σάρκα και οστά στον ενιαίο αμυντικό χώρο, «ο οποίος λειτουργεί πλέον αποτελεσματικά και αποτρεπτικά με ιδιαίτερη δύναμη».
Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι το Κυπριακό διέρχεται από μία «εξαιρετικά ευαίσθητη φάση» και προσέθεσε πως μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία «αποτέλεσε και αποτελεί ένα μείζον εθνικό επίτευγμα, που αναβαθμίζει τη θέση της Κύπρου στο διεθνές στερέωμα», οι προοπτικές για επίλυση του Κυπριακού «είναι καλύτερες».
Υποδεχόμενος στην Κύπρο τον κ. Παπαντωνίου, ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μαυρονικόλας, είπε ότι η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε συμπαραστάτης της Κύπρου και στις προσπάθειες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για λύση του Κυπριακού.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 1ης Οκτωβρίου για την κυπριακή ανεξαρτησία και θα έχει επαφές με την κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Υποκλοπές: Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Κεσσές – «Δυστοπία η απόφαση του Αρείου Πάγου»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442