Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 25o
Στοίχημα όλων η μεταρρύθμιση στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνει η Αννα Διαμαντοπούλου

Στοίχημα όλων η μεταρρύθμιση στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνει η Αννα Διαμαντοπούλου

Στην πολιτική κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν, σχολιάζει η Αννα Διαμαντοπούλου τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ να τεθεί επικεφαλής της ομάδας για το σχέδιο μεταρρύθμισης του κόμματος που η ίδια θεωρεί «στοίχημα όλων».

28

Στην πολιτική κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν, σχολιάζει η Ελληνίδα επίτροπος στην ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ να τεθεί επικεφαλής της ομάδας που θα επεξεργαστεί το σχέδιο μεταρρύθμισης του κόμματος.

Η κ. Διαμαντοπούλου δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι το κυβερνών κόμμα εξελίχθηκε τόσο επί Κ.Σκανδαλίδη όσο και επί Κ.Λαλιώτη και ότι «ο νέος γραμματέας, ο Χρυσοχοΐδης, θέλει όλη αυτή την πολιτική δουλειά που έγινε, τον πλούτο των προτάσεων που αιωρούνται από συνδιάσκεψη σε συνδιάσκεψη, την εμπειρία των άλλων κομμάτων που πριν από μας ολοκλήρωσαν μεταρρυθμίσεις, να τα συγκεντρώσει και να τα συστηματοποιήσει».

«Αυτός είναι και ο ρόλος της περίφημης επιτροπής. Να καθορίσει ένα πλαίσιο με προτάσεις για το πώς και για το πότε και όχι για κάτι που είναι γενικώς επιθυμητό. Το αν αυτό το πλαίσιο αποτελέσει βάση για τη μεταρρύθμιση και αν αυτή ολοκληρωθεί, είναι στοίχημα όλων», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά την ομοιότητα των προτάσεών της με αντίστοιχες ιδέες που είχε εκφράσει στο παρελθόν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η κ. Διαμαντοπούλου σχολιάζει ότι δεν εκλήσσεται, καθώς «τόσο η διεθνής εμπειρία όσο και οι αλλαγές στην ελληνική κοινωνία οδηγούν σε κοινές προσεγγίσεις».

Σε ό,τι αφορά τις προσεχείς εκλογές, δηλώνει τη διαφωνία της με το σενάριο επανάληψης της πρόσφατης ευρωπαϊκής εμπειρίας με την επικράτηση των συντηρητικών κομμάτων, λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν έχει δώσει το στίγμα ενός συντηρητικού ευρωπαϊκού κόμματος», αλλά «λειτουργεί αντιφατικά ανάμεσα σε φιλελεύθερες και άκρως λαϊκιστικές προσεγγίσεις». Κατά την εκτίμηση της ιδίας ο αγώνας των εκλογών στην Ελλάδα θα κριθεί στο νήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies