Το άνοιγμα των χρηματιστηριακών κωδικών όλων των πολιτικών ζητά η αρμόδια επιτροπή
Τις κινήσεις των χρηματιστηριακών συναλλαγών όλων των πολιτικών προσώπων αποφάσισαν να ζητήσουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.
38
Τις κινήσεις των χρηματιστηριακών συναλλαγών όλων των πολιτικών προσώπων αποφάσισαν να ζητήσουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.
«Μετά την ανακίνηση του θέματος του ελέγχου των χρηματιστηριακών συναλλαγών των βουλευτών και την έκταση που πήρε σε πολιτικό επίπεδο και στην κοινή γνώμη, η επιτροπή αποφάσισε να ζητηθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλες οι κινήσεις των χρηματιστηριακών συναλλαγών όλων των πολιτικών προσώπων, που είχαν την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» από 31/12/1997 μέχρι 31/12/2002» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων, των υποψηφίων βουλευτών και των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης των Πολιτικών.
Η κοινή απόφαση των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιλαμβάνει τους βουλευτές της παραπάνω περιόδου, τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και τους διαχειριστές των οικονομικών των κομμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή ελέγχου του «πόθεν έσχες» πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του ελέγχου των χρηματιστηριακών συναλλαγών των πολιτικών, για τους οποίους θα προκύψουν παρανομίες (εσωτερική πληροφόρηση κ.λπ.).
Δεν έγινε γνωστό το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στην κοινοβουλευτική επιτροπή μετείχαν οι Ντ.Βρεττός (ΠΑΣΟΚ), Δ.Κωστόπουλος (ΝΔ), Α.Σκυλλάκος (ΚΚΕ) και Π.Λαφαζάνης (ΣΥΝ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442