
Την απαλλαγή του Γ.Σερίφη ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη για τη 17Ν
Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη 17Ν, Γιάννη Σερίφη, ζήτησε ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος ωστόσο επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είναι ιστορικό μέλος της οργάνωσης και ένας από τους ιδρυτές της.
37
Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Γιάννη Σερίφη, ζήτησε ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος ωστόσο επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είναι ιστορικό μέλος της οργάνωσης και ένας από τους ιδρυτές της.
Ο κ. Λάμπρου τόνισε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης δεν αποδείχθηκε στο ακροατήριο πως ο Γιάννης Σερίφης παρέμεινε μετά το 1983 στη 17 Νοέμβρη, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες, οι οποίες θα πρέπει να ερμηνευτούν όπως ορίζει ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας υπέρ του κατηγορουμένου.
Υπενθύμισε επίσης στο δικαστήριο ότι για την περίπτωση του Γιάννη Σερίφη τίθεται θέμα παραγραφής του αδικήματος της συμμετοχής, η οποία βάση του νέου νόμου είναι κακούργημα, γιατί έχει παρέλθει 20ετία και επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου πρέπει να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: Δεν αναμένεται νέο σχέδιο τύπου Ανάν, δηλώνει ο Ερχιουρμάν
- ΗΠΑ: Επιβάτιδα γέννησε εν πτήσει υγιέστατο κοριτσάκι 2,5 κιλών
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών