Προς νέο γύρο αντιπαράθεσης μετά την οριοθέτηση των ΧΥΤΑ στη βορειοανατολική Αττική
«Ανοίγει» και πάλι το μέτωπο της δημιουργίας ΧΥΤΑ μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να οριοθετήσει τρεις χώρους σε Γραμματικό, Κερατέα και Φυλή. Την Τετάρτη συνεδριάζουν από κοινού τα κοινοτικά συμβούλια των περιοχών και δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.
«Ανοίγει» και πάλι το μέτωπο της δημιουργίας ΧΥΤΑ μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να οριοθετήσει οριστικά τρεις νέους χώρους σε Γραμματικό, Κερατέα και Φυλή. Την Τετάρτη συνεδριάζουν από κοινού τα κοινοτικά συμβούλια των περιοχών και δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Τετάρτης, ο σκληρός πυρήνας της αντιπαράθεσης εντοπίζεται στις κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού, όπου οι κάτοικοι και οι επιτροπές αγώνα απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Αττικής Μιχάλης Κυριακίδης έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να υποβάλουν μήνυση εναντίον δημάρχων και κοινοταρχών, οι οποίοι αποθέτουν απορρίματα σε παράνομες χωματερές.
Πιο διαλλακτικοί εμφανίζονται οι δήμοι και οι κοινότητες της Λαυρεωτικής σχετικά με τη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια αποδέχονται τις ρυθμίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαχειρίζονται τα δικά τους απορρίματα.
Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Αττικής τους κάλεσε να συμφωνήσουν για τη διαχείριση ορισμένων ποσοτήτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή υγειονομική ταφή 127 χιλιάδων τόνων ετησίως, «κομποστοποίηση» 26 χιλιάδων τόνων ετησίως και ανακύκλωση άλλων 70 χιλιάδων τόνων κάθε χρόνο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων